• DOBRO DOŠLI NA STRANICU!

    Ulica Nikole Tesle 8,10000,Zagreb

 

 Press konferencija GO HNS-a Grada Zagreba 

 

 

 

 

 

      Gradska organizacija HNS-a Grada Zagreba

      Ulica Nikole Tesle 8

                                                            

 
 
 
Facebook GO HNS-a
 
face O
 
 
 
 
 
  

youtube

  

 

 

 

 

PUSIĆ I MRAK TARITAŠ PODIJELILE 200 SADNICA TREŠANJA

TrešnjeZagreb, 19. ožujka 2016. - Predsjednica HNS-a i potpredsjednica Sabora Vesna Pusić na zagrebačkoj je Trešnjevci već tradicionalno sudjelovala u akciji „Vratimo trešnje u trešnjevačka dvorišta“, koju su 16. godinu zaredom organizirali HNS Grada Zagreba i podružnica Trešnjevka-sjever. Zajedno s predsjednicom Gradske organizacije HNS-a Grada Zagreba i saborskom zastupnicom Ankom Mrak Taritaš te članovima zagrebačkog HNS-a, Vesna Pusić Zagrepčanima je podijelila oko 200 sadnica trešanja.
 
„Ovo je naša tradicionalna akcija, moram priznati meni najdraža. Održavamo ju 16 godina i do sada smo podijelili više od 3000 sadnica trešanja. Ova akcija na neki način označava i početak proljeća i predstavlja jedan lijepi proljetni običaj HNS-a“, rekla je predsjednica HNS-a Vesna Pusić nakon razgovora s brojnim građanima koji su došli na Trešnjevku.
 
Mnogi su se pohvalili da su sadnice trešanja koje im je prije dvije ili više godina poklonio HNS procvjetale i donijele plodove, zbog čega je ova akcija, smatra i predsjednica zagrebačkog HNS-a Anka Mrak Taritaš, zaista hvalevrijedna.
 
„Odlična akcija, trešnje na Trešnjevku, sve nas veseli. Imate osjećaj da ste napravili nešto dobro i da će opet trešnje cvjetati na 
Trešnjevci“, rekla je Anka Mrak Taritaš.
 
Cilj jedne od najstarijih akcija zagrebačkog HNS-a je oplemeniti Trešnjevku i vratiti barem dio od 10 000 stabala trešanja, koliko ih je, prema zapisima Tina Ujevića, bilo na području nekadašnje općine Trešnjevka.
Gradska organizacija HNS-a Grada Zagreba

 Ulica Nikole Tesle 8, 10000 Zagreb 
Telefon: + 385 1

email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.">iOva e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

© Copyright 2023, Sva prava pridržana, HNS

 

HRVATSKA NARODNA STRANKA – LIBERALNI DEMOKRATI

    • STRANKA KOJA ZAGOVARA MODERNU, GRAĐANSKU
    • DRŽAVU JEDNAKOPRAVNIH I ZADOVOLJNIH GRAĐANA