• Dobro došli na stranicu GO HNS-a Grad Zagreb

  • 13. godina Božićnog druženja sa Centrom za rehabilitaciju Zagreb

  • Božićno druženje sa CRZ Zagreb

  • Ilica 61, 10000 Zagreb

    U dvorištu 1. kat, blizu Britanca

 

 Press konferencija GO HNS-a Grada Zagreba 

 

 

 

 

 

      

                                                            

 
 
 
Facebook i Youtube GO HNS-a
 
face Oyoutube
 
  
  

 

 

 

 

Izlozi glavnoga grada trebaju hitno novi život

 
Na održanoj konferenciji za novinare kandidat HNS-a za gradonačelnika Zagreba Željko Uhlir ukazao je na dugogodišnju nebrigu i ignoriranje gradskih vlasti ogledala jednog grada, gradskih izloga u samom centru .
 
Zagreb, 6. travnja 2021. – „Prošetaste li glavnim gradom neke države, vidjet ćete u samom centru blještavilo, tradiciju i trud da se brojnim turistima prikaže ono najbolje što taj grad ima. Nažalost, u našem Zagrebu situacija je posve drukčija, u centru vas dočekuju napušteni gradski lokali i zapušteni izlozi. Primjer tradicije i uređenih izloga jesu drveni ukrašeni izlozi na uglu Ilice i Frankopanske ulice.
 
Takve izloge bi trebalo forsirati gradskom odlukom uz financijsku pomoć grada i na taj način bi centar grada postao prepoznatljiv, a ne ovo današnje šarenilo plastike, željeza i aluminija. Tradicija je potpuno nestala, a upravo ona nas čini jedinstvenima i zanimljivima turistima. To daje doista otužnu sliku svima koji posjete naš Zagreb, a nama poručuje – moramo nešto mijenjati pod hitno“, istaknuo je konferenciji za novinare održanoj na uglu Ilice i Frankopanske ulice kandidat za gradonačelnika HNS- Željko Uhlir.
 
Prvi korak ka tome bilo bi osnivanje Fonda obrtničkih inicijativa. „Na razini gradskih četvrti, u suradnji s obrtnicima, odlučivalo bi se o mjerama kako poboljšati i popularizirati obrtništvo te kako približiti uslugu korisnicima. Fond bi imao i svoju financijsku komponentu koja bi bila predviđena za lokalnu podršku inicijativama.“, istaknuo je kandidat za gradonačelnika Zagreba Željko Uhlir .
 
„Kao rođeni Zagrepčanin, i čovjek koji je odrastao i živi sa svojim gradom, odumiranje nekih tradicija koje su mi obilježile djetinjstvo i mladost, teško me pogađa. Puno malih obrtnika je nestalo, a lokali su dijeljeni rođacima, kumovima i osobama koje se bave sumnjivim poslovima.
 
Takvo stanje se mora promijeniti i zagrebačkom centru treba vratiti onaj poseban, purgerski štih koji je uvijek odražava pravi identitet ovog grada – kulturno, građansko, tolerantno,“ zaključio je Željko Uhlir.
Željko Uhlir, kandidat za gradonačelnika grada Zagreba

Priopćenje povodom Međunarodnog Dana Žena

 
Kandidat za gradonačelnika Zagreba Željko Uhlir u povodu Dana žena
podijelio ruže djelatnicama Kliničkog centra Dubrava.
Sve žene bi trebale biti jednako zastupljene u društvu kao i muškarci. Sve žene zaslužuju imati jednaku priliku i jednaka prava kao i njihovi muški kolege prilikom izgradnje svojih karijera. U doba kad novac ne može zamijeniti zdravlje, žene koje su svojim nesebičnim davanjem pokazale što znači biti Čovjek zaslužuju makar mali znak pažnje ovoga društva, istaknuo je Željko Uhlir
 
Zagreb, 8. ožujka 2021. - „Na današnji dan želim još jednom izraziti duboku zahvalnost svim ženama koje rade s teškim bolesnicima, bilo da je riječ o liječnicama, medicinskim sestrama i pomoćnom tehničkom osoblju. Te žene rade u vrlo teškim uvjetima, fizički i psihički zahtjevnim situacijama, a kad dođu svojim kućama, nastavljaju osvoje poslove majki, odgajateljica, domaćica. Stoga želim još jednom ukazati na tu veliku požrtvovnost. U doba kad novac ne može zamijeniti zdravlje, žene koje su svojim nesebičnim davanjem pokazale što znači biti Čovjek zaslužuju makar mali znak pažnje ovoga društva“, istaknuo je kandidat za gradonačelnika Željko Uhlir.
 
U ime Ženske inicijative HNS-a s nekoliko se riječi okupljenima obratila i Donata Strbat. „Zalažemo se da žene budu jednako zastupljene u društvu općenito a posebno u tijelima vlasti kako na lokalnoj tako i na regionalnoj razini. Isto tako primijećeno je kako su žene koje su mijenjale hrvatsku povijest slabo zastupljene u nazivima ulica, trgova, parkova..stoga se zalažemo da žene općenito budu vidljivije u svim segmentima društva a posebice se zalažemo da se imena važnih žena iz hrvatske povijesti nalaze na trgovima, parkovima i ulicama gradova diljem lijepe nam Hrvatske.
 
Kandidat HNS-a Željko Uhlir okupljen je damama podijelio ruže naglasivši kako bi sve žene bi trebale biti jednako zastupljene u društvu kao i muškarci. „Sve žene zaslužuju imati jednaku priliku i jednaka prava kao i njihovi muški kolege prilikom izgradnje svojih karijera. Još uvijek se nalazimo pred raznim stereotipima no trebamo ih sve više razbijati. Možda će netko reći da je i ovo dijeljenje ruža jedan od njih, no ja vam od srca čestitam vaš dan, želim da svi znaju koliko ste nesebičnosti i plemenitosti uložile u svoj posao i želim vam svako dobro u budućem privatnom i poslovnom životu“, zaključio je na kraju susreta.

Konferencija za medije povodom MEĐUNARODNOG DANA ŽENA

 
Pozivamo Vas na konferenciju za medije povodom MEĐUNARODNOG DANA ŽENA, u ponedjeljak 8.ožujka 2021.godine. koja će se održati na platou ispred kliničkog bolničkog centra Dubrava, Avenija Gojka Šuška 6a, u 11:00 sati.
 
Na navedenoj konferenciji sudjelovati će Predsjednica Ženske Inicijative GO HNS-a Grada Zagreba mr.sc. Donata Strbat, zamjenica i potpredsjednice Interesnog odbora ženske inicijative, uz sudjelovanje Predsjednika Gradske organizacije HNS-a Grada Zagreba i kandidata HNS-a za gradonačelnika Grada Zagreba mr.sc. Željka Uhlira.
 
Na konferenciji ćemo Vas informirati što žene HNS-a poduzimaju u cilju promocije i ostvarivanja ženskih prava na svim razinama, podijeliti ćemo prigodno cvijeće medicinskim sestrama kao znak zahvale za neiscrpan trud i zalaganje u najtežim trenucima epidemije covida.
 
Akciji će se pridružiti Interesni odbor mladih GO HNS-a Grada Zagreba.

Drage žene, od srca Vam čestitamo Međunarodni dan žena!


 
Obilježavajući ga, prisjećamo se teškog i trnovitog puta koji su žene prošle kroz povijest, no danas, kada smo više nego ikada svjesni važnosti uloge žena u društvu, izražavamo im zahvalnost i veliko poštovanje. Bez vaših vrijednosti i snage, koje unosite u svaki segment naših života, svijet bi bio siromašnije mjesto. Jednakost muškarca i žene te izjednačavanje šansi za njihovo uspješno obrazovanje i zapošljavanje temelji su HNS-ove politike.
 
Zato svim ženama, a osobito sugrađankama Grada Zagreba i Zagrebačke županije upućujemo najiskrenije čestitke!????
 

Otvaranje ureda GO HNS-a za građane kandidat za gradonačelnika Željko Uhlir

 
Kao kandidat s najvećim iskustvom potrebnim za upravljanje gradom i provođenjem obnove grada, predsjednik GO HNS-a Grada Zagreba najavio je i otvaranje ureda za građane utorkom i četvrtkom od 17 do 18 h.
Pomagat će građanima u rješavanju njihovih problema vezanih uz stanovanje, komunalije, sanacije od potresa i ostalih gradskih tema.
 
Ured koji će biti otvoren za građane navedenih dana nalazi se u Ilici 61, u blizini Britanskog trga. U dvorištu na 1.katu. 
 
Građani svoj dolazak mogu najaviti na broj 01/ 4846-106, 091/4111 -035  ili na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. 
 
Gradska organizacija

Ilica 61, 10000 Zagreb 
Telefon: + 385 1 4846 106 
Fax: + 385 1 4846 107 
email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

© Copyright 2020, Sva prava pridržana, HNS

 

HRVATSKA NARODNA STRANKA – LIBERALNI DEMOKRATI

    • STRANKA KOJA ZAGOVARA MODERNU, GRAĐANSKU
    • DRŽAVU JEDNAKOPRAVNIH I ZADOVOLJNIH GRAĐANA