• DOBRO DOŠLI NA STRANICU!

    Ulica Nikole Tesle 8,10000,Zagreb

 

 Press konferencija GO HNS-a Grada Zagreba 

 

 

 

 

 

      Gradska organizacija HNS-a Grada Zagreba

      Ulica Nikole Tesle 8

                                                            

 
 
 
Facebook GO HNS-a
 
face O
 
 
 
 
 
  

youtube

  

 

 

 

 

HNS PODSUSED-VRAPČE: VRTIĆ JE PUNO VIŠE OD ČUVANJA DJETETA

ANKETA4Zagreb, 14. lipnja 2015. - Ove nedjelje, ispred tržnice Gajnice, Ženska Inicijativa HNS-a Podsused-Vrapče organizirala je akciju anketiranja svojih sugrađana na temu „Rad dječjih vrtića u dvije smjene“.
 
Akciji su se pridružili  gradski zastupnik u Skupštini Grada Zagreba i potpredsjednik HNS-a Grada Zagreba Tomislav Stojak i predsjednica Interesnog odbora za odgoj i obrazovanje Sanja Horvatić.
 
Ženska inicijativa HNS-a Grada Zagreba pokrenula je inicijativu za rad gradskih vrtića u dvije smjene kako bi se roditeljima koji rade u smjenama omogućio boravak djece u vrtiću u skladu s njihovim potrebama. Prilikom podnošenja zahtjeva za upis u gradski  vrtić, navodi se mogućnost odabira redovitog i to cjelodnevnoga desetsatnog  programa, međutim, kako nije točno određen dio dana na koji se taj program odnosi, HNS u sklopu svoje inicijative predlaže mogućnost korištenja dječjih vrtića u vremenu od 14 do 22 sata.
 
Da je ovo jedna od HNS-ovih akcija koja je sjajno prihvaćena od strane građana našega grada, dokazuju reakcije anketiranih osoba.
 
Čuli smo tako od nekadašnje odgojiteljice kako su nekada vrtići bili otvoreni do 19 sati, kako je upoznata s tim da i danas rade duže, ali da svjedoči  pritužbama roditelja koji ako po dijete ne dođu do 16 sati osjećaju negodovanje od strane zaposlenika vrtića. Zatim, nekoliko baka koje čuvaju unuke sa zadovoljstvom su zaokružile da je vrtić u dvije smjene potreban uz izjave da im je drago biti s unucima, ali da bi voljele da im to nije svakodnevna obveza. Nekoliko majki koje radi u trgovinama, jedna i u blizini tržnice Gajnice, također su podržale akciju uz komentare: "dobro je da se netko toga sjetio" i "znate koliko je teško organizirati obitelj da bi dijete bilo zbrinuto".
 
"Zbog svega toga, ove akcije potrebno je  nastaviti jer baka servis, dadilje i slični oblici skrbi o djeci djetetu ne osiguravaju socijalizaciju među vršnjacima kao ni potreban odgoj i obrazovanje. Ne smijemo zaboraviti da je vrtić puno vise od "čuvanja" djeteta", poručuju HNS-ovci Podsused-Vrapča.
 
Gradska organizacija HNS-a Grada Zagreba

 Ulica Nikole Tesle 8, 10000 Zagreb 
Telefon: + 385 1

email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.">iOva e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

© Copyright 2023, Sva prava pridržana, HNS

 

HRVATSKA NARODNA STRANKA – LIBERALNI DEMOKRATI

    • STRANKA KOJA ZAGOVARA MODERNU, GRAĐANSKU
    • DRŽAVU JEDNAKOPRAVNIH I ZADOVOLJNIH GRAĐANA