• Dobro došli na stranicu GO HNS-a Grad Zagreb

  • 13. godina Božićnog druženja sa Centrom za rehabilitaciju Zagreb

  • Božićno druženje sa CRZ Zagreb

  • Ilica 61, 10000 Zagreb

    U dvorištu 1. kat, blizu Britanca

 

 Press konferencija GO HNS-a Grada Zagreba 

 

 

 

 

 

      

                                                            

 
 
 
Facebook i Youtube GO HNS-a
 
face Oyoutube
 
  
  

 

 

 

 

BLAŽEKOVIĆ S GRAĐANIMA GRADSKE ČETVRTI NOVI ZAGREB-ISTOK

nzi-250515Zagreb, 27. svibnja 2015. - Na pitanja o problemima s kojima se susreću građani Gradske četvrti Novi Zagreb - istok odgovarao je Boris Blažeković, saborski zastupnik HNS-a i voditelj Političke akademije.
 
Razgovaralo se komunalnim problemima na području gradske četvrti Novi Zagreb – istok, kao i o Izbornom zakonu zastupnika u Hrvatski sabor. Blažeković je prisutnima objasnio što promjene donose biračima i političkim strankama.
 
„Preferencijalno glasovanje i tzv. ženska kvota dvije su najvažnije odrednice novog izbornog zakona prema kojem ćemo birati predstavnike u novi saziv Hrvatskog sabora", rekao je Blažeković.
 
U nastavku govoreći o Zakonu o izboru zastupnika u Hrvatski sabor, Blažeković je istaknuo kako preferencijalni glas neće toliko bitno utjecati na samu politiku koliko na odgovornost političara izabranih takvim načinom i osjećaj građana da su izabrali osobu koju su željeli.
 
„S ciljem postizanja što boljeg rezultata i profiliranja, natjecanje će od sada pa nadalje zahtijevati dodatne napore i angažman kako političara tako i političkih stranaka. No, upravo će taj dobar rezultat biti izravna posljedica kvalitetnije komunikacije s biračima, a to je ono najbolje što građanima donosi novi izborni zakon", posebno je naglasio HNS-ov saborski zastupnik.
 
U nastavku je kazao kako obveza 40% zastupljenosti žena na listama nije samo dužnost stranaka, nego i poziv ženama da se aktivnije i brojnije angažiraju u politici što doprinosi hrvatskom političkom razvoju.
 
Razgovaralo se i o realizaciji malih komunalnih akcija u Gradskoj četvrti Novi Zagreb - istok za 2014. godinu, kao i o planu malih komunalnih akcija u 2015. godini. Znakovito je smanjenje iznosa utrošenih i predviđenih sredstava za male komunalne akcije u gradskoj četvrti. Također, građani su istaknuli i problem Holdinga koji komunalnu djelatnost u Gradu Zagrebu zbog svoje tromosti ne obavlja na zadovoljavajući način. To se posebno odnosi, kako su naglasili građani na stanovnike Novog Zagreba koji žive u neposrednoj blizini Jakuševca.
 
Domaćin događanja bio je Igor Bočkaj, predsjednik podružnice Novi Zagreb – istok, a razgovor se održao u okviru 2. odjela Akademije za dodatno obrazovanje iz opće politike.
Gradska organizacija

Ilica 61, 10000 Zagreb 
Telefon: + 385 1 4846 106 
Fax: + 385 1 4846 107 
email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

© Copyright 2020, Sva prava pridržana, HNS

 

HRVATSKA NARODNA STRANKA – LIBERALNI DEMOKRATI

    • STRANKA KOJA ZAGOVARA MODERNU, GRAĐANSKU
    • DRŽAVU JEDNAKOPRAVNIH I ZADOVOLJNIH GRAĐANA