• DOBRO DOŠLI NA STRANICU!

    Ulica Nikole Tesle 8,10000,Zagreb

      Gradska organizacija HNS-a Grada Zagreba

      Ulica Nikole Tesle 8

                                                            

 
 
 
Facebook GO HNS-a
 
face O
 
 
 
 
 
  

youtube

  

 

 

 

 

Čuraj (HNS): Prihvaćena odluka o pregovorima s drugim strankama

 

Predsjednik HNS-a Stjepan Čuraj izvijestio je u subotu, nakon sjednice Središnjeg odbora stranke, kako je dana ovlast predsjedniku i pregovaračkom timu da pregovaraju s drugim liberalnim opcijama oko izlaska na izbore za Europski parlament.

 

- Jednoglasno je prihvaćena odluka da s krene u pregovore, a bilo je govora i o nizu drugih aktivnosti, što se tiče projekata, izjavio je Čuraj novinarima. Naši stavovi su poznati, dijelimo zajedničke liberalne vrijednosti i sigurno puno toga možemo ponuditi građanima, kada gledamo liberalne stranke koje su se pozitivno izjasnile o mogućnosti samih pregovora. Tu ima dosta prostora i možemo biti moderna i kvalitetna alternativa na hrvatskom političkom prostoru, ocijenio je.

 

Rekao je da su otvoreni za pregovore, ne nužno samo sa liberalnim strankama te naveo da su među mogućim partnerima Fokus, Reformisti, Glas i HSLS, koji su izrazili spremnost na pregovore.

- Cilj je da podršku dobiju oni koji će Hrvatsku vući naprijed i dati joj stabilnost, poručio je Čuraj te dodao kako danas daju podršku premijeru Andreju Plenkoviću, a hoće li tako biti i u budućnosti ili ne. U svakom slučaju, volio bih da imamo što veći izbor, jer to znači da Hrvatska napreduje, ocijenio je.

 

Čuraj je izrazio uvjerenost kako imaju mogućnost osvojiti mandat na izborima za Europski parlament, jer imaju što za reći i ponuditi ocijenivši kako je "građanima već dosta toga cjepkanja koje ide na ruku samo velikima".

 

HNS: Sva neoperativna državna imovina trebala bi prijeći na JLS

 

Također je izvijestio da su jednoglasno prihvaćeni prijedlozi za daljnji rad i organizacijsko jačanje te da HNS nastavlja dalje nuditi prijedloge i rješenja hrvatskim građanima koji bi trebali poboljšati njihov standard u ovim teškim vremenima.

 

- Apsolutno smo zadovoljni što je naš prijedlog oko otkupa Inine proizvodnje plina od strane hrvatskih otkupljivača preko HEP-a, po zajamčenoj otkupnoj cijeni od 41,08 eura po megawat satu (MWh), i ostaje u Hrvatskoj. Dogovorili smo da idemo s novim prijedlozima, izvijestio je. Jedna od tema bilo je, kaže Čuraj, i pitanje što s državnom imovinom, a HNS smatra da bi sva neoperativna imovina u vlasništvu RH trebala prijeći na jedinice lokalne i regionalne samouprave, prije svega gradove i općine koji će s njome sigurno znati bolje upravljati.

 

Također je rekao kako su razgovarali i o prilagodbi ulasku Hrvatske u eurozonu te sukladno time prilagodili stranačke interne dokumente vezane uz uvođenje eura.

 

Autor: T.V./HRT/Hina

Gradska organizacija HNS-a Grada Zagreba

 Ulica Nikole Tesle 8, 10000 Zagreb 
Telefon: + 385 1

email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.">iOva e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

© Copyright 2023, Sva prava pridržana, HNS

 

HRVATSKA NARODNA STRANKA – LIBERALNI DEMOKRATI

    • STRANKA KOJA ZAGOVARA MODERNU, GRAĐANSKU
    • DRŽAVU JEDNAKOPRAVNIH I ZADOVOLJNIH GRAĐANA