• Dobro došli na stranicu GO HNS-a Grad Zagreb

  • 13. godina Božićnog druženja sa Centrom za rehabilitaciju Zagreb

  • Božićno druženje sa CRZ Zagreb

  • Ilica 61, 10000 Zagreb

    U dvorištu 1. kat, blizu Britanca

 

 Press konferencija GO HNS-a Grada Zagreba 

 

 

 

 

 

      

                                                            

 
 
 
Facebook i Youtube GO HNS-a
 
face Oyoutube
 
  
  

 

 

 

 

Uhlir: Prometne gužve i otuđena rijeka Sava dva velika problema Zagreba

Nositelj liste Hrvatske narodne stranke - liberalnih demokrata (HNS) za Skupštinu grada Zagreba Željko Uhlir izjavio je u nedjelju na konferenciji za medije da su prometne gužve i 'otuđena rijeka Sava' dva velika problema grada Zagreba

 

Uhlir i članovi gradskoga HNS-a predstavili su na konferenciji za medije na Britanskom trgu svoje viđenje rješenja prometnih gužvi u Zagrebu, priopćilo je Tajništvo Gradske organizacije HNS-a Grada Zagreba.

Svim Zagrepčankama i Zagrepčanima, Uhlir je čestitao Dan Europe - 9. svibnja, podsjetivši da je na isti datum 1950. francuski ministar vanjskih poslova Robert Schuman prvi put javno predstavio svoj prijedlog formiranja Europske zajednice.

"Europska unija predstavlja najveći mirovni projekt u povijesti i jamac je napretka i sigurnosti na cijelom kontinentu. Ponosni smo članovi Europske unije i HNS aktivno podupire europske vrijednosti", istaknuo je Uhlir.

Napomenuo je kako je, na žalost, otpao današnji program u Ilici koja je trebala biti zatvorena za promet zbog niza planiranih društvenih događanja.

Objasnio je kako je to i povod konferenciji za medije o dva velika zagrebačka problema - prometnim gužvama i otuđenoj rijeci Savi.

Jedinstveno rješenje - Vratimo Zagreb Savi; Jarunski most prošlost

Uhlir smatra kako za te probleme postoji jedinstveno rješenje koje glasi - Vratimo Zagreb Savi i tako riješimo problem prometa u gradu.

"Jarunski most, s čijom se gradnjom maše uoči svakih izbora - stvar je prošlosti", ustvrdio je Ulir i iznio konkretan prijedlog kako Zagrepčane vratiti rijeci i rijeku građanima koji je, ocijenio je, potpuno novi i drukčiji koncept:

Objasnio je da se projekt sastoji od nekoliko elemenata - preusmjeravanje dijela Save u odtereti kanal, uspostavljanje četiri pregrade /prijelaza i na svakoj od pregrada izgraditi četiri mini hidrelektrane, te stvoriti nove velike zone sporta i rekreacije.

 

tportal.hr

Gradska organizacija

Ilica 61, 10000 Zagreb 
Telefon: + 385 1 4846 106 
Fax: + 385 1 4846 107 
email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

© Copyright 2020, Sva prava pridržana, HNS

 

HRVATSKA NARODNA STRANKA – LIBERALNI DEMOKRATI

    • STRANKA KOJA ZAGOVARA MODERNU, GRAĐANSKU
    • DRŽAVU JEDNAKOPRAVNIH I ZADOVOLJNIH GRAĐANA