• Dobro došli na stranicu GO HNS-a Grad Zagreb

  • 13. godina Božićnog druženja sa Centrom za rehabilitaciju Zagreb

  • Božićno druženje sa CRZ Zagreb

  • Ulica Nikole Tesle 8, 10000 Zagreb

    U dvorištu 1. kat, blizu Gajeve

 

 Press konferencija GO HNS-a Grada Zagreba 

 

 

 

 

 

      Gradska organizacija HNS-a Grada Zagreba

      Ulica Nikole Tesle 8

                                                            

 
 
 
Facebook GO HNS-a
 
face O
 
 
 
 
 
  

youtube

  

 

 

 

 

Objava kandidature za gradonačelnika grada Zagreba predsjednik GO HNS-a grada Zagreba Željko Uhlir

 
 
Obnovimo Zagreb i od Milana Bandića!
 
Novi predsjednik Gradske organizacije HNS-a Grada Zagreba Željko Uhlir objavio je kandidaturu za gradonačelnika na lokalnim izborima 2021. godine
 
Zagreb, 16. veljače 2021. godine. – Novi predsjednik Gradske organizacije Hrvatske narodne stranke - liberalnih demokrata Grada Zagreba, Željko Uhlir, objavio je svoju kandidaturu za gradonačelnika na lokalnim izborima 2021. godine.
Mr. sc. Željko Uhlir je diplomirani inženjer građevinarstva s dugogodišnjim operativnim djelovanjem kako u privatnim tako i javnim sustavima. Na Ekonomskom Fakultetu u Zagrebu magistrirao je iz područja projektnog menadžmenta i trenutno se nalazi na doktorskom studiju. U bogatom profesionalnom i životnom iskustvu izdvaja se njegovo djelovanje kao stručnjaka tijekom svih obnova koje su bile u Republici Hrvatskoj (od one poratne, kad je obnovljeno oko 158.000 kuća, do obnove Dubrovnika, Stona, Županjske Posavine i Hrvatske Kostajnice).
 
Državni je tajnik u Ministarstvu prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine kroz tri mandata. Predlagatelj je i nositelj izrade niza zakona vezanih uz struku. U svojoj karijeri radio je i u lokalnoj upravi kao pročelnik Ureda za upravljanje imovinom Grada Zagreba. Moto njegova djelovanja je: red, rad i disciplina.
 
Kao čovjeka koji je izravno sudjelovao u velikim projektima obnove, situacija u Zagrebu, u kojem se niti nakon 11 mjeseci od potresa, ništa nije dogodilo, potaknula ga je da i on krene u utrku za gradonačelnika. „Više ne mogu gledati ovo nečinjenje. Dok sam vodio obnovu nakon poplave na području Županjske Posavine obnovili smo sve za 13 mjeseci! Izgradili smo i obnovili 2000 kuća i 40 zgrada javne namjene! U Zagrebu se u skoro u istom razdoblju nije dogodilo – ništa!“
 
Rođeni je Zagrepčanin, odrastao u uglednoj obitelji inženjera, odvjetnika, glazbenika…radne navike, ljubav prema umjetnosti i kulturi, ali i tolerancija i uvažavanje različitosti, odlike su njegovog obiteljskog nasljeđa. „Iako smo generacijama ovdje u Zagrebu, nisam isključiv i radujem se što je Zagreb, kao prava metropola, postao multikulturalan grad. Kao svoju viziju razvoja grada vidim projekt Green city – zeleni i pametni grad. Mnogi europski gradovi taj koncept već razvijaju. U Milanu, primjerice, stvaraju dvadesetak novih gradskih parkova, ozelenjuju krovove i brojne javne površine! Ozelenjivanjem se pročišćava smog, smanjuje pritisak na javnu odvodnju, smanjuju se toplinski otoci ljeti, i bitno se unaprjeđuje kvaliteta života.“
 
Jedan je to od brojnih projekata koji Željko Uhlir planira pokrenuti, kao i riješiti goruće – promet, stanovanje, infrastrukturu… pokrenuti mega projekt Zagreb pored Save sa 4 nova prijelaza i brojnim površinama za sport i rekreaciju… smanjiti gradske namete prema poduzetnicima i građanima. U Zagrebu se po tim pitanjima, ističe, zadnji dvadesetak godina nije radilo - ništa!
Certificirani je miritelj, međunarodno certificirani projektni menadžer i stalni sudski vještak za graditeljstvo. Osim navedenoga, predavač je kao vanjski suradnik na Tehničkom veleučilištu u Zagrebu. Član je brojnih saveza, udruga, društava. Sudionik Domovinskog rata 91./92. godine. Oženjen, otac jednog djeteta.
Gradska organizacija

 Ulica Nikole Tesle 8, 10000 Zagreb 
Telefon: + 385 1 4846 106 

email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

© Copyright 2022, Sva prava pridržana, HNS

 

HRVATSKA NARODNA STRANKA – LIBERALNI DEMOKRATI

    • STRANKA KOJA ZAGOVARA MODERNU, GRAĐANSKU
    • DRŽAVU JEDNAKOPRAVNIH I ZADOVOLJNIH GRAĐANA