• DOBRO DOŠLI NA STRANICU!

    Ulica Nikole Tesle 8,10000,Zagreb

      Gradska organizacija HNS-a Grada Zagreba

      Ulica Nikole Tesle 8

                                                            

 
 
 
Facebook GO HNS-a
 
face O
 
 
 
 
 
  

youtube

  

 

 

 

 

Tomislav Stojak za Index o poskupljenju usluga Gradskih groblja.

 

Stojak: Poskupljenje Gradskih groblja je čisto profiterstvo

“Zašto uspješna podružnica Holdinga s velikim plusom na računu dodatno povećava cijene Zagrepčanima, bez ikakvog obrazloženja, osim onoga da se cjenik nije mijenjao 12 godina. "Može li se to smatrati čistim profiterstvom, pogotovo u teškim okolnostima u kojima se većina građana Zagreba nalazi nakon potresa i s epidemijom korona virusa? Pozivam ih da se saberu, budu odgovorni prema Zagrepčanima i konačno ponište odluku o tom neopravdanom poskupljenju Gradskih groblja", zaključio je Tomislav Stojak.

PREDSJEDNIK zagrebačkog HNS-a Tomislav Stojak od Uprave Zagrebačkog holdinga i Gradskih groblja traži poništenje poskupljenja usluga Gradskih groblja smatrajući da je poskupljenje profiterstvo s obzirom na to da ta podružnica posluje s više od 10 milijuna kuna u plusu.

"Odlukom o poništenju tog neopravdanog i ničime obrazloženog drastičnog poskupljenja usluga Gradskih groblja, radi kojeg su tisuće Zagrepčana posljednjih dana dobili godišnje obračune uvećane za nekoliko stotina kuna u odnosu na dosadašnje, konačno bi dokazali da, za razliku od gradonačelnika, shvaćaju tešku situaciju u kojoj se nalaze njihovi sugrađani i te im novce ostavili za puno važnije stvari za život nakon potresa", priopćio je Stojak u srijedu.

Istaknuo je da ni nakon četiri dana čekanja nije dobio odgovor na svoj zahtjev da hitno povuku drastično poskupljenje grobnih i svih ostalih naknada.

Odluka o poskupljenju donesena je u rujnu 2019., a Stojak poziva predsjednicu Uprave Zagrebačkog holdinga Anu Stojić Deban i direktora Gradskih groblja Patrika Šegotu da "konačno pokažu odgovornost" i povuku odluku o poskupljenju.

Ako ostave ovo poskupljenje, od njih traži da zagrebačkoj javnosti objasne zašto su uopće donijeli odluku o povećanju cijena, s obzirom na to da su Gradska groblja u prvih šest mjeseci 2019. godine poslovala s više od 10 milijuna kuna u plusu, a 2018. u istom razdoblju više od dva milijuna kuna. 

Upitao je zašto uspješna podružnica Holdinga s velikim plusom na računu dodatno povećava cijene Zagrepčanima, bez ikakvog obrazloženja, osim onoga da se cjenik nije mijenjao 12 godina.

"Može li se to smatrati čistim profiterstvom, pogotovo u teškim okolnostima u kojima se većina građana Zagreba nalazi nakon potresa i s epidemijom korona virusa? Pozivam ih da se saberu, budu odgovorni prema Zagrepčanima i konačno ponište odluku o tom neopravdanom poskupljenju Gradskih groblja", zaključio je Stojak.

 

 
Gradska organizacija HNS-a Grada Zagreba

 Ulica Nikole Tesle 8, 10000 Zagreb 
Telefon: + 385 1

email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.">iOva e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

© Copyright 2023, Sva prava pridržana, HNS

 

HRVATSKA NARODNA STRANKA – LIBERALNI DEMOKRATI

    • STRANKA KOJA ZAGOVARA MODERNU, GRAĐANSKU
    • DRŽAVU JEDNAKOPRAVNIH I ZADOVOLJNIH GRAĐANA