• DOBRO DOŠLI NA STRANICU!

    Ulica Nikole Tesle 8,10000,Zagreb

 

 Press konferencija GO HNS-a Grada Zagreba 

 

 

 

 

 

      Gradska organizacija HNS-a Grada Zagreba

      Ulica Nikole Tesle 8

                                                            

 
 
 
Facebook GO HNS-a
 
face O
 
 
 
 
 
  

youtube

  

 

 

 

 

INICIJATIVA ZA RAD VRTIĆA U DVIJE SMJENE (2)

Anketa VrticiZagreb, 18. ožujka 2015. - Ženska inicijativa HNS-a Grada Zagreba pokreće inicijativu za rad vrtića u dvije smjene kako bi se roditeljima koji rade u smjenama omogućio boravak djece u vrtiću u skladu s njihovim potrebama.
 
Prilikom podnošenja zahtjeva za upis u vrtić, navodi se mogućnost odabira redovitog i to cjelodnevnoga desetosatnog  programa, međutim, kako nije točno određen dio dana na koji se taj program odnosi, HNS u sklopu svoje inicijative predlaže mogućnost korištenja dječjih vrtića u vremenu od 14 do 22 sata.
 
Iako temeljem Zakona o predškolskom odgoju i obrazovanju postoji zakonska mogućnost dvosmjenskog rada zagrebačkih vrtića, od ukupno 84 vrtića u Gradu Zagrebu samo jedan (dječji vrtić „Bajka“) radi u dvije smjene i to do 21:00 sat. Prema navedenom Zakonu, Grad Zagreb, kao i ostale jedinice lokalne samouprave, ima pravo i obvezu odlučivati o potrebama i interesima građana svoga područja za organiziranjem i ostvarivanjem programa predškolskog odgoja, te osnivati dječje vrtiće radi zadovoljenja tih potreba.
 
U sklopu ove inicijative, održana je akcija ispred dječjeg vrtića "Iskrica" na Krugama gdje su roditelji i zainteresirani građani mogli putem ankete iznijeti svoj stav. 
 
Događaju je prisustvovala predsjednica Gradske organizacije HNS-a Grada Zagreba, članica Predsjedništva HNS-a te ministrica graditeljstva i prostornog uređenja Anka Mrak Taritaš, potpredsjednik zagrebačkog HNS-a i gradski zastupnik Tomislav Stojak i predsjednica Ženske inicijative HNS-a Grada Zagreba Nevenka Blažević.
 
Inicijativu možete podržati putem Facebook ankete: Anketa
Gradska organizacija HNS-a Grada Zagreba

 Ulica Nikole Tesle 8, 10000 Zagreb 
Telefon: + 385 1

email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.">iOva e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

© Copyright 2023, Sva prava pridržana, HNS

 

HRVATSKA NARODNA STRANKA – LIBERALNI DEMOKRATI

    • STRANKA KOJA ZAGOVARA MODERNU, GRAĐANSKU
    • DRŽAVU JEDNAKOPRAVNIH I ZADOVOLJNIH GRAĐANA