• DOBRO DOŠLI NA STRANICU!

    Ulica Nikole Tesle 8,10000,Zagreb

      Gradska organizacija HNS-a Grada Zagreba

      Ulica Nikole Tesle 8

                                                            

 
 
 
Facebook GO HNS-a
 
face O
 
 
 
 
 
  

youtube

  

 

 

 

 

U ZAGREBU POSTOJE POTREBE I MOGUĆNOSTI ZA HOSPICI

HospicijZagreb, 9. listopada 2015. - U Zagrebu postoji i potreba i okvirne mogućnosti za daljnji razvoj palijativne skrbi. Ono što nedostaje jest njezin krunski dio – hospicij. Hospicij nudi palijativnu skrb terminalno bolesnim pacijentima i njihovim obiteljima odnosno skrbiteljima neovisno o dobi, spolu, nacionalnosti, vjeri, rasi, seksualnoj orijentaciji, invaliditetu, dijagnozi ili financijskom statusu. 
 
Kroz hospicij poštuju se i cijene prava svakog pacijenta i njegove obitelji ili skrbitelja, a ujedno unutar hospicija preuzima se odgovornost za etičko donošenje odluka, djelovanje i ponašanje u hospicijskoj skrbi za pacijenta. Prema mišljenju stručnjaka, za milijunski grad kao što je Zagreb bilo bi dostatno 80-tak kreveta.  Ne imajući hospicij, obitelj i skrbnici, ionako shrvani bolešću svoga člana, prisiljeni su na sebe preuzeti cjelodnevnu brigu i njegu bolesnika o čemu sami ne znaju praktički ništa, a nije moguće za sada dobiti adekvatnu naknadu za osnovna sredstva u palijativnoj skrbi ili bolovanje te slobodne dane kao što je to primjerice u slučaju vjenčanja ili rođenja djeteta. 
 
Moderni zdravstveni sustavi sadrže i odjele palijativne skrbi baš kao i ginekološke, pedijatrijske ili stomatološke. 
 
Upravo na 10. listopada kada je Svjetski dan hospicija i palijativne skrbi ovim priopćenjem Podružnica Donji grad HNS-a želi skrenuti pozornost javnosti na ovaj problem, kao i prijeko potrebno uključivanja društvenih, zdravstvenih i političkih subjekata u širu raspravu.
Gradska organizacija HNS-a Grada Zagreba

 Ulica Nikole Tesle 8, 10000 Zagreb 
Telefon: + 385 1

email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.">iOva e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

© Copyright 2023, Sva prava pridržana, HNS

 

HRVATSKA NARODNA STRANKA – LIBERALNI DEMOKRATI

    • STRANKA KOJA ZAGOVARA MODERNU, GRAĐANSKU
    • DRŽAVU JEDNAKOPRAVNIH I ZADOVOLJNIH GRAĐANA