• Dobro došli na stranicu GO HNS-a Grad Zagreb

  • 13. godina Božićnog druženja sa Centrom za rehabilitaciju Zagreb

  • Božićno druženje sa CRZ Zagreb

  • Ilica 61, 10000 Zagreb

    U dvorištu 1. kat, blizu Britanca

 

 Press konferencija GO HNS-a Grada Zagreba 

 

 

 

 

 

      

                                                            

 
 
 
Facebook i Youtube GO HNS-a
 
face Oyoutube
 
  
  

 

 

 

 

OSNOVAN INTERESNI ODBOR ZA SOCIJALNU POLITIKU

Odbor za socijalnuZagreb, 19. srpnja 2016. - Interesni odbor za socijalnu politiku GO HNS-a Grada Zagreba novoosnovano je tijelo koje okuplja stranačke i nestranačke osobe zainteresirane za pomaganje najugroženijim slojevima društva u Gradu Zagrebu. Osnovni mu je cilj opća društvena inkluzija, kako se nijedna osoba ne bi zatekla u stanju isključenosti iz društva.
 
U radu odbora važnu će ulogu imati zalaganje za razvoj društva u kojem se poštuju i ostvaruju temeljna ljudska i socijalna prava, uz osobitu brigu za prava ranjivih društvenih skupina.
 
Konstituirajuća sjednica IO za socijalnu politiku  održana je 19. srpnja 2016. godine u prostorijama GO Grada Zagreba, Ilica 61, gdje će se odbor i ubuduće sastajati.
 
U narednom će razdoblju osobita briga biti posvećena razvijanju suradnje s udrugama koje mogu doprinijeti radu odbora, a promiču socijalnu politiku i socijalnu uključenost. Analizirat će se stanje proračuna Grada Zagreba na području socijalne zaštite te pratiti rad gradski i državnih institucija vezanih uz socijalnu politiku. 
 
Među temama kojima će se IO za socijalnu politiku  baviti  tijekom 2016. godine nalaze se: kretanje slijepih i slabovidnih osoba u Gradu Zagrebu, mogućnosti podizanja kvalitete života osoba s Downovim sindromom te razvoj strategije za borbu protiv suicida i depresije. Velik problem uočen je i kod beskućnika koji ne posjeduju osobne iskaznice pa im je u postojećem sustavu teško ostvariti institucionaliziranu pomoć. Odbor će davati i inicijative za zapošljavanje osoba s invaliditetom. 
 
Odbor planira tijekom 2016. godine organizirati tribine i panel diskusije o socijalnim politikama, društvenoj inkluziji i kvaliteti života, a namjerava obilježiti Svjetski dan prevencije suicida te Svjetski dan hospicija i palijativne skrbi. Svi članovi GO Grada Zagreba pozvani su na uključivanje u rad odbora, a mogu dati i svoje prijedloge tema kojima bi se odbor trebao baviti u daljnjem radu.
Gradska organizacija

Ilica 61, 10000 Zagreb 
Telefon: + 385 1 4846 106 
Fax: + 385 1 4846 107 
email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

© Copyright 2020, Sva prava pridržana, HNS

 

HRVATSKA NARODNA STRANKA – LIBERALNI DEMOKRATI

    • STRANKA KOJA ZAGOVARA MODERNU, GRAĐANSKU
    • DRŽAVU JEDNAKOPRAVNIH I ZADOVOLJNIH GRAĐANA