• Dobro došli na stranicu GO HNS-a Grad Zagreb

  • 13. godina Božićnog druženja sa Centrom za rehabilitaciju Zagreb

  • Božićno druženje sa CRZ Zagreb

  • Ilica 61, 10000 Zagreb

    U dvorištu 1. kat, blizu Britanca

 

 Press konferencija GO HNS-a Grada Zagreba 

 

 

 

 

 

      

                                                            

 
 
 
Facebook i Youtube GO HNS-a
 
face Oyoutube
 
  
  

 

 

 

 

INKLUZIJA U ZAGREBU - ŠTO, ZAŠTO, KAKO?

Tribina InkluzijaZagreb, 21. siječnja 2015. - Jučer održana tribina s temom "Inkluzija u Zagrebu - što, zašto, kako?" okupila je stručnjake, roditelje, zainteresirane građane i pripadnike političke zajednice čiji je cilj progovoriti o inkluziji i staviti je na dnevni red politike kako bi se poboljšalo ono što Grad Zagreb čini po pitanju odgoja i obrazovanja djece i mladih s teškoćama.
 
S obzirom da je osnovna škola u Hrvatskoj obvezna, djeca s teškoćama uključena su u naše redovne škole, ali problem je način na koji su uključena i koliko se stručno pristupa takvoj djeci.
 
Potrebno je podići svjest o tome kako načelo inkluzije može pomoći u sprečavanju diskriminacije djece i mladih u odgojno-obrazovnom sustavu te što može i treba učiniti politika kako bi se unaprijedili inkluzivni uvjeti odgoja i obrazovanja u Zagrebu.
 
"HNS Grada Zagreba smatra da po pitanju inkluzije gradska vlast može učiniti osjetno više. Da Grad Zagreb ne radi u najboljem smjeru pokazuje i njegov proračun za 2015. godinu u sklopu kojeg su se smanjivala sredstva baš za tu namjenu. HNS ne podržava takvu raspodjelu gradskog novca stoga smo tražili izmjene proračuna koje one nažalost nisu prihvaćene. Ova tribina i naša daljnja nastojanja pokazat će želju da inkluzija u Zagrebu zaživi u što većoj mjeri jer je jako važna socijalna uključenost i integracija djece s dodatnim potrebama u obrazovni sustav" izjavio je gradski zastupnik i potpredsjednik zagrebačkog HNS-a Tomislav Stojak.
 
Zaključak tribine je da bi se čim prije trebala provesti korijenita reforma cijelog školskog sustava u sklopu koje bi se pružila veća podrška i otvorilo više mogućnosti djeci, njihovim postignućima te razvoju kompetencija sukladno individualnim mogućnostima i interesima.
 
Na javnoj tribini govorili su: prof.dr.sc. Zrinjka Stančić i prof.dr.sc. Draženka Blaži s Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta, mr. sc. Vesna Budak, predsjednica Udruge roditelja djece s posebnim potrebama Put u život – PUŽ, Alma Rovis Brandić, mag. socijalne pedagogije i voditeljica školske sekcije u Hrvatskoj udruzi socijalnih pedagoga-HUSP te prof. dr. sc. Borislav Grgin s zagrebačkog Filozofskog fakulteta.
 
Voditeljica okruglog stola bila je Sanja Horvatić, mag. socijalne pedagogije te ujedno predsjednica Interesnog odbora za odgoj i obrazovanje HNS-a Grada Zagreba.
Gradska organizacija

Ilica 61, 10000 Zagreb 
Telefon: + 385 1 4846 106 
Fax: + 385 1 4846 107 
email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

© Copyright 2020, Sva prava pridržana, HNS

 

HRVATSKA NARODNA STRANKA – LIBERALNI DEMOKRATI

    • STRANKA KOJA ZAGOVARA MODERNU, GRAĐANSKU
    • DRŽAVU JEDNAKOPRAVNIH I ZADOVOLJNIH GRAĐANA