• Dobro došli na stranicu GO HNS-a Grad Zagreb

  • 13. godina Božićnog druženja sa Centrom za rehabilitaciju Zagreb

  • Božićno druženje sa CRZ Zagreb

  • Ilica 61, 10000 Zagreb

    U dvorištu 1. kat, blizu Britanca

 

 Press konferencija GO HNS-a Grada Zagreba 

 

 

 

 

 

      

                                                            

 
 
 
Facebook i Youtube GO HNS-a
 
face Oyoutube
 
  
  

 

 

 

 

ZAGREB TREBA VIŠE SAVJETOVALIŠTA ZA ŽRTVE NASILJA

NasiljeNadZenama 2Zagreb, 25. Studenoga 2014. -  Ženska inicijativa HNS-a Grada Zagreba, nasilje nad ženama smatra jednim od najekstremnijih oblika diskriminacije i kršenja  ljudskih prava. 
 
Nasilje nad ženama, iako civilizacijski u potpunosti neprihvatljivo, prošireno je svim slojevima društva i događa se bez obzira na status i obrazovanje. 
 
Hrvatsko je zakonodavstvo u pogledu sprečavanja i sankcioniranja nasilja još uvijek blago, a tradicionalne predrasude održavaju mišljenje kako je ovaj oblik nasilja privatna stvar obitelji u što se institucije ne trebaju miješati.
 
Ženska inicijativa HNS-a Grada Zagreba, povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, želi istaknuti da se pozornost u rješavanju problema obiteljskog nasilja mora usmjeriti na počinitelja nasilja ne samo represivnim mjerama već i osiguravanjem psihosocijalnog tretmana. Prijeko je potrebno uz svaku predviđenu kaznu osigurati češće izricanje obveznog psihosocijalnog tretmana jer počinitelji nasilja najčešće ne prepoznaju vlastiti problem i ne preuzimaju odgovornost za svoje ponašanje.
 
Gradu Zagrebu potreban je veći broj savjetovališta i servisa za žrtve nasilja, educiranje zaposlenih u svim relevantnim ustanovama o načinu postupanja u slučaju nasilja te senzibiliziranje javnosti o žrtvama nasilja i  dugotrajnim posljedicama na život djece koja su svjedoci nasilja u obitelji.
Gradska organizacija

Ilica 61, 10000 Zagreb 
Telefon: + 385 1 4846 106 
Fax: + 385 1 4846 107 
email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

© Copyright 2020, Sva prava pridržana, HNS

 

HRVATSKA NARODNA STRANKA – LIBERALNI DEMOKRATI

    • STRANKA KOJA ZAGOVARA MODERNU, GRAĐANSKU
    • DRŽAVU JEDNAKOPRAVNIH I ZADOVOLJNIH GRAĐANA