• Dobro došli na stranicu GO HNS-a Grad Zagreb

  • 13. godina Božićnog druženja sa Centrom za rehabilitaciju Zagreb

  • Božićno druženje sa CRZ Zagreb

  • Ilica 61, 10000 Zagreb

    U dvorištu 1. kat, blizu Britanca

 

 Press konferencija GO HNS-a Grada Zagreba 

 

 

 

 

 

      

                                                            

 
 
 
Facebook i Youtube GO HNS-a
 
face Oyoutube
 
  
  

 

 

 

 

ČEKAMO DA GRADONAČELNIK POČNE NAPLAĆIVATI I ZRAK

oie 4152329n11G7Gz4Zagreb, 4. travnja 2014. - Mladi HNS-a Grada Zagreba, potaknuti najavama Milana Bandića o proširenju zona parkiranja na cijeli Zagreb početkom svibnja izrazili su svoj prosvjed zbog takve gradonačelnikove odluke i time ukazali na problem sve skupljeg života stanovnika Zagreba.
 
Performansom pod nazivom „Dijeljenje (još uvijek) besplatnog zagrebačkog zraka“, Mladi HNS-a Grada Zagreba postavili su pitanje: da li je zrak sljedeće što će gradonačelnik početi naplaćivati i time dodatno opteretiti standard Zagrepčana.
 
„Naplata parkiranja samo je jedan od primjera potpunog stihijskog i netransparentnog upravljanja Zagrebom. Ona se zadnjih nekoliko godina mijenjala više desetaka puta što pokazuje da se gradom ne vlada planski već se odluke donose bez razvojnih planova, programa i studija o posljedicama koje pojedine odluke imaju za život građana“ poručio je potpredsjednik zagrebačkog HNS-a i gradski zastupnik Tomislav Stojak naglasivši kako medijskim dodvoravanjem građanima, pod krinkom smanjenja cijena parkiranja, gradonačelnik zapravo uvodi povećanje cijena jer se zona parkiranja širi na cijeli grad.
 
Predsjednik Mladih HNS-a Grada Zagreba Bima Butara istaknuo je kako je cilj akcije na ironičan način istaknuti probleme građana Zagreba. „Pitamo se hoće li gradonačelnik, kad već sve naplaćuje, početi naplaćivati i zagrebački zrak te u skladu s tim odrediti zone i cijene naplate zraka po gradskim četvrtima? Možda ćemo uskoro imati različite cijene od najskupljeg podsljemenskog zraka do zraka s 10% metana na Jakuševcu“ izjavio je Bima Butara kojem izgleda da je gradonačelnik do svog prijedloga proširenja parkirnih zona na cijeli Zagreb došao osobno s papirom i olovkom, umjesto konzultacija sa stručnjacima.
 
„Ako gradonačelniku trebaju dodatna sredstva, bilo bi bolje da se Zagreb okrene europskim fondovima“ poručuju Mladi HNS-a Grada Zagreba.
Gradska organizacija

Ilica 61, 10000 Zagreb 
Telefon: + 385 1 4846 106 
Fax: + 385 1 4846 107 
email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

© Copyright 2020, Sva prava pridržana, HNS

 

HRVATSKA NARODNA STRANKA – LIBERALNI DEMOKRATI

    • STRANKA KOJA ZAGOVARA MODERNU, GRAĐANSKU
    • DRŽAVU JEDNAKOPRAVNIH I ZADOVOLJNIH GRAĐANA