• DOBRO DOŠLI NA STRANICU!

    Ulica Nikole Tesle 8,10000,Zagreb

      Gradska organizacija HNS-a Grada Zagreba

      Ulica Nikole Tesle 8

                                                            

 
 
 
Facebook GO HNS-a
 
face O
 
 
 
 
 
  

youtube

  

 

 

 

 

GRADSKA UPRAVA GODINAMA NE ODGOVARA NA UPITE GRAĐANA

10407266 697489710386046 2353356919268103808 nZagreb, 18. srpnja 2015. - Ove subote u zagrebačkom Podsusedu održani su prvi „Zagrebački razgovori“ koje je pokrenuo gradski zastupnik i potpredsjednik HNS-a Grada Zagreba Tomislav Stojak nastojeći što intenzivnije komunicirati s građanima Zagreba oko svih pitanja i problema s kojima se suočavaju u svojim kvartovima.
 
„Zagrebački razgovori“ nastavak su redovitih mjesečnih susreta Tomislava Stojaka s građanima u Gradskoj skupštini. Zamišljeni su kao javna, svima dostupna rasprava o kvartovskim problemima s kojima se susreću građani, a o kojima mogu bez bilo kakvih ograda razgovarati sa svojim zagrebačkim zastupnikom. Njihov je cilj otvoriti komunikaciju s građanima o problemima s kojima se susreću u gradskim četvrtima i mjesnim odborima te njihovom razmišljanju o gradskoj politici.
 
„Gradski zastupnik izabran je glasovima svojih sugrađana stoga je njegova obveza razgovarati s njima i pokušati pomoći u okviru svojih ovlasti. Same probleme mora rješavati izvršna vlast, ali gradski zastupnik je njihov zagovornik i treba tražiti odgovore od Gradske uprave. Jedan od temeljnih problema s kojima se građani suočavaju je ne odgovaranje Gradske uprave na njihove upite i to godinama što osobno smatram nedopustivim“ rekao je Tomislav Stojak i istaknuo kako kao gradski zastupnik želi pomoći koliko god može u rješavanju problema vezanih uz konkretno funkcioniranje Zagreba.
 
Najčešći problemi s kojima se građani Zagreba svakodnevno suočavaju vezani su za imovinsko-pravne odnose, a posebno uz zemljišta i GUP. Druga kategorija problema su pojedini lokalni projekti u gradskim četvrtima poput neuređenih ulica i nedostatka autobusnih linija. Sam Podsused ima problem cementare, ilegalnog odlagališta otpada i prometa, a posebno je ozbiljna činjenica da pojedina podsusedska naselja još uvijek nisu priključena na vodovod iako to godinama pokušavaju riješiti.
 
„Želim čuti sve ono s čim građani nisu zadovoljni jer kada zajedno s građanima istaknete problem i objasnite Gradskoj upravi što građani od nje zahtijevaju, morate postići određene rezultate. Obveza gradskog zastupnika je zastupati interese građana“ naglašava Stojak.
 
Gradska organizacija HNS-a Grada Zagreba

 Ulica Nikole Tesle 8, 10000 Zagreb 
Telefon: + 385 1

email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.">iOva e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

© Copyright 2023, Sva prava pridržana, HNS

 

HRVATSKA NARODNA STRANKA – LIBERALNI DEMOKRATI

    • STRANKA KOJA ZAGOVARA MODERNU, GRAĐANSKU
    • DRŽAVU JEDNAKOPRAVNIH I ZADOVOLJNIH GRAĐANA