• DOBRO DOŠLI NA STRANICU!

    Ulica Nikole Tesle 8,10000,Zagreb

      Gradska organizacija HNS-a Grada Zagreba

      Ulica Nikole Tesle 8

                                                            

 
 
 
Facebook GO HNS-a
 
face O
 
 
 
 
 
  

youtube

  

 

 

 

 

TEMATSKA SJEDNICA S TEMOM INKLUZIJE U GRADU ZAGREBU

Stojak novoZagreb, 8. lipnja 2015. - Gradski zastupnik i potpredsjednik HNS-a Grada Zagreba Tomislav Stojak inicirao je održavanje tematske sjednice Gradske koordinacije za ljudske prava, kojoj je ujedno i predsjednik s temom "Kako ubrzati odgojno-obrazovnu inkluziju u Gradu Zagrebu?"
 
Zagrebački HNS u sklopu Interesnog odbora za obrazovanje posljednjih se mjeseci intenzivno bavi problematikom inkluzije. Inkluzija podrazumijeva uključivanje djece s teškoćama u sustav predškolskog i školskog odgoja i obrazovanja. Međutim, kako bi se svoj djeci te učenicima/icama dale jednake mogućnosti odgoja i obrazovanja, potrebno je stvoriti određene preduvjete.
 
Gradski ured za obrazovanje, kulturu i sport u suradnji s odgojno-obrazovnim ustanovama i drugim institucijama čini znatne napore kako bi se stručnim i kvalitetnim programima, mjerama i aktivnostima djelovalo u cilju što bolje inkluzije djece s teškoćama u razvoju u redovne razredne odjele odgojno-obrazovnih ustanova Grada Zagreba.
 
Kao nužnost nameće se potreba daljnjeg participiranja u projektima bespovratnih sredstava Europske unije koji postaju nezaobilazan dio obrazovne i socijalne politike naše zajednice. Navedeni projekti moraju biti sve više usmjereni na osnaživanje i pomoć obiteljima, kao i kreiranje i osmišljavanje sveobuhvatnog odgojno-obrazovnog djelovanja za cjeloživotno učenje. Osim toga nužna je bolja suradnja i povezivanje svih institucija koje rade s djecom i mladima u cilju što bolje koordinacije i međusobne izmjene relevantnih informacija.
 
Samo zajedničkim radom potaknut će se nove ideje i doprinijeti zajedničkom cilju, a to je osiguravanje veće inkluzije djece i mladih s teškoćama u razvoju u redovni sustav školovanja. Tematska sjednica Gradske koordinacije za ljudska prava koja će se održati u utorak, 9. lipnja 2015. godine s početkom u 11:00 sati., jedan je važan korak u tome smjeru.
Gradska organizacija HNS-a Grada Zagreba

 Ulica Nikole Tesle 8, 10000 Zagreb 
Telefon: + 385 1

email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.">iOva e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

© Copyright 2023, Sva prava pridržana, HNS

 

HRVATSKA NARODNA STRANKA – LIBERALNI DEMOKRATI

    • STRANKA KOJA ZAGOVARA MODERNU, GRAĐANSKU
    • DRŽAVU JEDNAKOPRAVNIH I ZADOVOLJNIH GRAĐANA