• Dobro došli na stranicu GO HNS-a Grad Zagreb

  • 13. godina Božićnog druženja sa Centrom za rehabilitaciju Zagreb

  • Božićno druženje sa CRZ Zagreb

  • Ilica 61, 10000 Zagreb

    U dvorištu 1. kat, blizu Britanca

 

 Press konferencija GO HNS-a Grada Zagreba 

 

 

 

 

 

      

                                                            

 
 
 
Facebook i Youtube GO HNS-a
 
face Oyoutube
 
  
  

 

 

 

 

HNS ZAGREB POKREĆE INICIJATIVU ZA SMJENU DARINKA KOSORA

Press230115Zagreb, 23. siječnja 2015. - „U interesu je građana da se zna tko u Gradu Zagrebu obnaša izvršnu, a tko zakonodavnu vlast. Izvršnu vlast trebala bi obnašati zamjenica gradonačelnika Sandra Švaljek, a zakonodavnu predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba Darinko Kosor, međutim iz medijskih nastupa proteklih dana imali smo priliku vidjeti da tko obnaša koju vlast u Zagrebu u ovom trenutku nije sasvim jasno“ poručila je na današnjoj konferenciji za medije predsjednica zagrebačkog HNS-a Anka Mrak-Taritaš.
 
Potpredsjednik zagrebačkog HNS-a i gradski zastupnik Tomislav Stojak istaknuo je kako je situacija u Zagrebu po pitanju podjele vlasti izuzetno nejasna.
 
„Imamo gradonačelnika koji ne može obnašati svoju dužnost radi sudskog postupka koji se vidi protiv njega i sudske zabrane, zamjenicu koja prema zakonu ima ovlasti privremenog vođenja grada do okončanja postupka te osobu koja iz sjene pokušava upravljati Zagrebom. Darinko Kosor svojim nastojanjem da bude gradonačelnik Zagreba iz sjene, donosi kaos, građani Zagreba gledaju gradske političare kako se bave samima sobom što zasigurno nije svrha dobre politike“ rekao je Stojak i najavio kako će HNS uputiti u proceduru inicijativu o izglasavanju povjerenja predsjedniku Gradske skupštine sukladno Poslovniku Gradske skupštine Grada Zagreba.
 
„Očekujem da ćemo prikupiti potpise najmanje jedne četvrtine gradskih zastupnika koji su potrebni da bi se o povjerenju predsjedniku raspravljalo na prvoj idućoj sjednici Gradske skupštine“ izjavio je Tomislav Stojak.
 
HNS smatra da ponašanje i politički postupci predsjednika zagrebačke Gradske skupštine u posljednjih nekoliko mjeseci ne pridonose ugledu i časti Skupštine te da zastupnicima treba dati mogućnost da se izjasne o povjerenju takvom predsjedniku. Predsjednik Gradske skupštine, najvažnijeg predstavničkog tijela građana Zagreba, ne bi trebao silom htjeti biti gradonačelnikom bez da se za tu funkciju kandidira.
 
Potpredsjednica zagrebačkog HNS-a i saborska zastupnica Sonja König istaknula je kako bi predsjednik Gradske skupštine trebao predstavljati Skupštinu, a ne obavljati posao gradonačelnika, zamjenice gradonačelnika ili njezina glasnogovornika.
 
Gradska skupština Grada Zagreba jedna je od najvažnijih institucija u Zagrebu. Ona donosi važne odluke i akte koji se objavljuju u službenom Glasniku Grada Zagreba i na internetskim stranicama Gradske skupštine koji po svom sadržaju izgledaju kao privatni servisi predsjednika zagrebačke skupštine što samo po sebi ne bi bilo problem kad to ne bi plaćali građani Zagreba.
 
„Građani Zagreba zaslužuju predsjednika koji će pridonositi ugledu Gradske skupštine i jačati ga. Sadašnji predsjednik to ne čini stoga će zagrebački HNS putem svojih predstavnika u Gradskoj skupštini pokrenuti postupak za njegovo razrješenje. Pozivamo naše partnere, osobito SDP Grada Zagreba, njegovog predsjednika Davora Bernardića i gradske zastupnike SDP-a da podrže HNS-ovu inicijativu kako bi se već na sljedećoj sjednici Skupštine raspravljalo i glasovalo o pitanju povjerenja gospodinu Kosoru“ rekla je Sonja König.
Gradska organizacija

Ilica 61, 10000 Zagreb 
Telefon: + 385 1 4846 106 
Fax: + 385 1 4846 107 
email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

© Copyright 2020, Sva prava pridržana, HNS

 

HRVATSKA NARODNA STRANKA – LIBERALNI DEMOKRATI

    • STRANKA KOJA ZAGOVARA MODERNU, GRAĐANSKU
    • DRŽAVU JEDNAKOPRAVNIH I ZADOVOLJNIH GRAĐANA