• Dobro došli na stranicu GO HNS-a Grad Zagreb

  • 13. godina Božićnog druženja sa Centrom za rehabilitaciju Zagreb

  • Božićno druženje sa CRZ Zagreb

  • Ilica 61, 10000 Zagreb

    U dvorištu 1. kat, blizu Britanca

 

 Press konferencija GO HNS-a Grada Zagreba 

 

 

 

 

 

      

                                                            

 
 
 
Facebook i Youtube GO HNS-a
 
face Oyoutube
 
  
  

 

 

 

 

VAŽAN JE TIMSKI RAD

alt[b]Zagreb, 31. ožujka[/b] - „Da bi bili uspješni u jedinici lokalne samouprave morate raditi timski. Uvjerljivost u timu postiže se davanjem i primanjem informacija na vrijeme, pa se zaključuje kako rad mora biti transparentan, prijateljski i timski“, rekla je Morana Paliković Gruden, potpredsjednica Gradske skupštine Grada Zagreba predavajući na seminaru Akademije GO HNS-a Grada Zagreba o radu i djelovanju u predstavničkom tijelu u JL(R)S. Seminar je otvorio Tomislav Stojak, tajnik Gradske organizacije HNS-a Grada Zagreba.

U nastavku Paliković Gruden je napomenula kako se u predstavničkom tijelu jedino može djelovati ako se dobro poznaje tema razvoja lokalne i regionalne samouprave, a također je važno u detalje pozanavati svoj teren. Statut i poslovnik predstavničkog tijela osnovni su alati kojima se ostvaruju dogovoreni prioriteti, a alate je potpredsjednica Skupštine Grada Zagreba nazvala „biblijom“.
Nadalje je na primjeru Grada Zagreba detaljno objasnila rad zastupnika ili vijećnika zadržavši se na djelokrugu rada Gradske skupštine Grada Zagreba. Detaljno je objasnila djelokrug rada vijeća gradske četvrti i mjesnog odbora. Zastupnik mora surađivati sa strankom na svim razinama, mora surađivati s ostalim političkim strankama u vijeću ili skupštini i mora voditi brigu o raspodjeli mjesta unutar redovitih radnih tijela, upravnih vijeća i nadzornih odbora.
 „Uvijek treba imati pripremljenu listu kandidata, članova stranke, za sva mjesta koja su ili će biti na raspolaganju. Takva lista mora biti iskoordinirana na svim razinama stranke“, završila je Morana Paliković Gruden o ulozi zastupnika u predstavničkom tijelu.
Seminaru su prisustvovali HNS-ovi zastupnici u Skupštini Grada Zagreba, članovi Vijeća gradskih četvrti i članovi Vijeća mjesnih odbora.

Gradska organizacija

Ilica 61, 10000 Zagreb 
Telefon: + 385 1 4846 106 
Fax: + 385 1 4846 107 
email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

© Copyright 2020, Sva prava pridržana, HNS

 

HRVATSKA NARODNA STRANKA – LIBERALNI DEMOKRATI

    • STRANKA KOJA ZAGOVARA MODERNU, GRAĐANSKU
    • DRŽAVU JEDNAKOPRAVNIH I ZADOVOLJNIH GRAĐANA