• Dobro došli na stranicu GO HNS-a Grad Zagreb

  • 13. godina Božićnog druženja sa Centrom za rehabilitaciju Zagreb

  • Božićno druženje sa CRZ Zagreb

  • Ilica 61, 10000 Zagreb

    U dvorištu 1. kat, blizu Britanca

 

 Press konferencija GO HNS-a Grada Zagreba 

 

 

 

 

 

      

                                                            

 
 
 
Facebook i Youtube GO HNS-a
 
face Oyoutube
 
  
  

 

 

 

 

Željko Uhlir: Jarunski most stvar je prošlosti, evo kako vratiti Zagrepčane rijeci Savi

 

Naš projekt se sastoji od nekoliko elemenata: preusmjeravanje dijela Save u odtereti kanal, uspostavljanje četiri pregrade /prijelaza, na svakom izgradnja četiri mini hidrelektrane,  stvaranje nove velike zone sporta i rekreacije, rekao je danas Uhlir.

 
Zagreb ima dva velika problema: prometne gužve i otuđena rijeka Sava, rekao je danas HNS-ov kandidat za gradonačelnika Željko Uhlir koji je na Ilici, povodom odgođene manifestacije "Projekt Ilica" upravo ondje odlučio održati konferenciju za novinare.
 
 Zahvaljujući prijedlogu koje je iznio na danas, ti zagrebački problemi mogli bi se riješiti jedinstvenim rješenjem koje glasi – vratimo Zagreb Savi i ujedno riješimo problem prometa u gradu. Jarunski most, s čijom se gradnjom maše uoči svakih izbora, tvrdi on, stvar je prošlosti, pa iznio drukčiji, za koji smatra da je vrlo konkretan prijedlog kako Zagrepčane vratiti rijeci i rijeku građanima. Nudi potpuno novi i drukčiji koncept:

- Naš projekt se sastoji od nekoliko elemenata: preusmjeravanje dijela Save u odtereti kanal, uspostavljanje četiri pregrade /prijelaza, na svakom izgradnja četiri mini hidrelektrane,  stvaranje nove velike zone sporta i rekreacije. Preusmjeravanjem Save u poseban kanal riješio bi se problem poplava, nasipi bi se mogli srušiti i time bi se dobila velika zona za sport i rekreaciju. A četiri nova prijelaza preko Save predstavljali bi nevjerojatno rasterećenje prometa na postojećim mostovima. Osim toga, za takav veliki , infrastrukturni projekt, osiguravaju se sredstva iz EU fondova. Nadalje, produljenje tramvajske mreže, približavanje lako šinskog prometa građanima (besplatna parkirališta, javni prijevoz do stanica), nekoliko novih prijelaza u dvije razine (primjeri na Klari i Bolonji), produljenje Branimirove i Baštijanove ulice, a sve zaokruženo s pametnom regulacijom prometa uz pomoć suvremene tehnologije.“  rekao je Željko Uhlir, te naglasio i kako je u ovim izazovnim vremenima važno čuvanje radnih mjesta.

 

vecernji.hr 

Gradska organizacija

Ilica 61, 10000 Zagreb 
Telefon: + 385 1 4846 106 
Fax: + 385 1 4846 107 
email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

© Copyright 2020, Sva prava pridržana, HNS

 

HRVATSKA NARODNA STRANKA – LIBERALNI DEMOKRATI

    • STRANKA KOJA ZAGOVARA MODERNU, GRAĐANSKU
    • DRŽAVU JEDNAKOPRAVNIH I ZADOVOLJNIH GRAĐANA