• Dobro došli na stranicu GO HNS-a Grad Zagreb

  • 13. godina Božićnog druženja sa Centrom za rehabilitaciju Zagreb

  • Božićno druženje sa CRZ Zagreb

  • Ilica 61, 10000 Zagreb

    U dvorištu 1. kat, blizu Britanca

 

 Press konferencija GO HNS-a Grada Zagreba 

 

 

 

 

 

      

                                                            

 
 
 
Facebook i Youtube GO HNS-a
 
face Oyoutube
 
  
  

 

 

 

 

Izlozi glavnoga grada trebaju hitno novi život

 
Na održanoj konferenciji za novinare kandidat HNS-a za gradonačelnika Zagreba Željko Uhlir ukazao je na dugogodišnju nebrigu i ignoriranje gradskih vlasti ogledala jednog grada, gradskih izloga u samom centru .
 
Zagreb, 6. travnja 2021. – „Prošetaste li glavnim gradom neke države, vidjet ćete u samom centru blještavilo, tradiciju i trud da se brojnim turistima prikaže ono najbolje što taj grad ima. Nažalost, u našem Zagrebu situacija je posve drukčija, u centru vas dočekuju napušteni gradski lokali i zapušteni izlozi. Primjer tradicije i uređenih izloga jesu drveni ukrašeni izlozi na uglu Ilice i Frankopanske ulice.
 
Takve izloge bi trebalo forsirati gradskom odlukom uz financijsku pomoć grada i na taj način bi centar grada postao prepoznatljiv, a ne ovo današnje šarenilo plastike, željeza i aluminija. Tradicija je potpuno nestala, a upravo ona nas čini jedinstvenima i zanimljivima turistima. To daje doista otužnu sliku svima koji posjete naš Zagreb, a nama poručuje – moramo nešto mijenjati pod hitno“, istaknuo je konferenciji za novinare održanoj na uglu Ilice i Frankopanske ulice kandidat za gradonačelnika HNS- Željko Uhlir.
 
Prvi korak ka tome bilo bi osnivanje Fonda obrtničkih inicijativa. „Na razini gradskih četvrti, u suradnji s obrtnicima, odlučivalo bi se o mjerama kako poboljšati i popularizirati obrtništvo te kako približiti uslugu korisnicima. Fond bi imao i svoju financijsku komponentu koja bi bila predviđena za lokalnu podršku inicijativama.“, istaknuo je kandidat za gradonačelnika Zagreba Željko Uhlir .
 
„Kao rođeni Zagrepčanin, i čovjek koji je odrastao i živi sa svojim gradom, odumiranje nekih tradicija koje su mi obilježile djetinjstvo i mladost, teško me pogađa. Puno malih obrtnika je nestalo, a lokali su dijeljeni rođacima, kumovima i osobama koje se bave sumnjivim poslovima.
 
Takvo stanje se mora promijeniti i zagrebačkom centru treba vratiti onaj poseban, purgerski štih koji je uvijek odražava pravi identitet ovog grada – kulturno, građansko, tolerantno,“ zaključio je Željko Uhlir.
Željko Uhlir, kandidat za gradonačelnika grada Zagreba
Gradska organizacija

Ilica 61, 10000 Zagreb 
Telefon: + 385 1 4846 106 
Fax: + 385 1 4846 107 
email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

© Copyright 2020, Sva prava pridržana, HNS

 

HRVATSKA NARODNA STRANKA – LIBERALNI DEMOKRATI

    • STRANKA KOJA ZAGOVARA MODERNU, GRAĐANSKU
    • DRŽAVU JEDNAKOPRAVNIH I ZADOVOLJNIH GRAĐANA