• Dobro došli na stranicu GO HNS-a Grad Zagreb

  • 13. godina Božićnog druženja sa Centrom za rehabilitaciju Zagreb

  • Božićno druženje sa CRZ Zagreb

  • Ilica 61, 10000 Zagreb

    U dvorištu 1. kat, blizu Britanca

 

 Press konferencija GO HNS-a Grada Zagreba 

 

 

 

 

 

      

                                                            

 
 
 
Facebook i Youtube GO HNS-a
 
face Oyoutube
 
  
  

 

 

 

 

Obnova Zagreba i zakon bitniji su od bilo kakvih izbora! Ovo se nije smjelo dogoditi!

 
Predsjednik zagrebačkog HNS-a i zastupnik u Gradskoj skupštini Tomislav Stojak izrazio je u četvrtak nezadovoljstvo što zakon o obnovi Zagreba nakon potresa neće biti donesen u ovom sazivu Sabora uz ocjenu da je sanacija štete i obnova domova važnija od raspuštanja Sabora i izbora.

"Ja osobno kao predsjednik zagrebačkog HNS-a nisam zadovoljan što zakon o obnovi Zagreba neće biti usvojen, očito je sada, u ovom sazivu Hrvatskog sabora. Mislim da smo svi kao država propustili veliku šansu da dobijemo dobar zakon koji će pomoći Zagrepčanima", izjavio je Stojak novinarima u Gradskoj skupštini, koja sjednicu nastavlja online.

Dodao je kako ima informacija da je bilo nekoliko verzija zakona koje su usklađene s većim dijelom stručne javnosti, koja je prihvatila dosta tih primjedaba izrečenih na samome početku.

"Ne mogu shvatiti zašto se jedna od tih verzija zakona nije možda ipak našla još prošloga tjedna ili prije desetak dana u proceduri javnog savjetovanja da svi zainteresirani još jedanput mogu dati svoje primjedbe i prijedloge na zakon i da taj zakon uđe u proceduru još u ovom sazivu Hrvatskog sabora", istaknuo je Stojak.

Ocijenio je da je zakon o obnovi Zagreba, sanacija štete i obnova domova, kuća Zagrepčana, mnogo važniji od raspuštanja Hrvatskog sabora i parlamentarnih izbora te da to svakom razumnom čovjeku mora biti jasno.

"Nisam zadovoljan što taj zakon neće biti usvojen sada iako ovom sazivu Hrvatskog sabora želim što prije kraj jer je pokazao svu svoju nesposobnost, ali čekati još nekoliko mjeseci da se taj zakon usvoji nije dobro za građane Zagreba", smatra predsjednik zagrebačkog HNS-a.

Ističući kako je istina da će Vlada na sjednici donijeti neke odluke koje su bitne za Zagrepčane, recimo plaćanje najamnine, dijela stanova i tako dalje, Stojak pita zašto - ako je to bila intencija od prvog trenutka - odgovorni u Gradu i državi nisu još prije mjesec dana rekli da ne žele na brzinu donositi zakon koji određuje sudbinu Zagreba za idućih nekoliko desetljeća.

"Ja osobno mislim, ako je to bio plan od samoga početka, da je to trebalo reći jasno prije 40 dana, a ne čekati da resorno ministarstvo pripremi konkretne prijedloge zakona, a da se onda ipak taj zakon ne pusti u proceduru jer moraju ići parlamentarni izbori. Ponavljam, obnova Zagreba, obnova kuća i stanova Zagrepčana, obnova naših uništenih vrtića, škola, oštećenih spomenika kulture je puno bitnija od bilo kakvih parlamentarnih izbora", poručio je Stojak.

Gradska organizacija

Ilica 61, 10000 Zagreb 
Telefon: + 385 1 4846 106 
Fax: + 385 1 4846 107 
email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

© Copyright 2020, Sva prava pridržana, HNS

 

HRVATSKA NARODNA STRANKA – LIBERALNI DEMOKRATI

    • STRANKA KOJA ZAGOVARA MODERNU, GRAĐANSKU
    • DRŽAVU JEDNAKOPRAVNIH I ZADOVOLJNIH GRAĐANA