• DOBRO DOŠLI NA STRANICU!

    Ulica Nikole Tesle 8,10000,Zagreb

 

 Press konferencija GO HNS-a Grada Zagreba 

 

 

 

 

 

      Gradska organizacija HNS-a Grada Zagreba

      Ulica Nikole Tesle 8

                                                            

 
 
 
Facebook GO HNS-a
 
face O
 
 
 
 
 
  

youtube

  

 

 

 

 

HNS odgovorio Brkiću: Ljubav prema Hrvatskoj ne mjeri se prozivanjima i prijetnjama

Predrag Štromar nakon runde pregovora u Banskim dvorima

Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek

Nakon što je zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić prozvao one 'koji su ovih dana glasni' oko HOS-ove ploče u Jasenovcu, stigao je i odgovor iz HNS-a, koji se protivi da tamo stoji ploča s pozdravom 'za dom spremni'

'HNS cijeni i poštuje svakog hrvatskog branitelja i za HNS su svi hrvatski branitelji jednako vrijedni i jednako zaslužni za stvaranje hrvatske države, bez obzira na to u kojoj se postrojbi borili. Stoga, još jednom naglašavamo da za HNS nije sporan HOS, nego ustaški pozdrav 'Za dom spremni' koji je nastao u vrijeme zločinačkog režima i predstavlja obilježje fašizma. Hrvatskoj to zaista nije potrebno, niti hrvatski građani zaslužuju da ih se opterećuje raspravama koje moraju imati samo jedan zaključak: uklanjanje takvih natpisa iz javnog prostora u najkraćem mogućem roku', poručuju iz HNS-a na upit tportala.
Podsjetimo, Milijan Brkić za Večernji je list poručio da je na ploči grb legalne postrojbe iz Domovinskog rata. 'Hrvatski branitelji iz HOS-a imaju toliko veze s ustaštvom koliko neki, koji su zadnjih dana vrlo glasni, imaju veze s hrvatstvom. Ti nikada nisu ni željeli Hrvatsku; ne samo da je nisu željeli već su i radili protiv njene slobode i neovisnosti. Neka se i dalje, kao i inače, odmah dižu na zadnje noge na spomen slova H, ali Hrvatska je stvorena, obranjena i živjet će vječno', poručio je Brkić.

Ako se pita HNS, njegova poruka ima više veze s unutarstranačkim odnosima u HDZ-u. 'Što se gospodina Brkića tiče, napominjemo da o ovoj temi razgovaramo s predsjednikom Vlade RH i predsjednikom HDZ-a Andrejom Plenkovićem kao najodgovornijom osobom u Vladi RH i u HDZ-u, a u unutarstranačke nesuglasice ne ulazimo, niti se u njih miješamo', kažu nam u HNS-u.

'Ljubav prema Hrvatskoj i želja za boljitkom Hrvatske ne mjeri se uzvicima, pogotovo ne onima koji simboliziraju fašizam, a još manje prozivanjima i prijetnjama, niti na ljubav prema domovini itko ima monopol. Domoljublje se iskazuje podizanjem sloboda, utvrđivanjem jednakosti i stavljanjem čovjeka, u ovom slučaju građanina Hrvatske, na prvo mjesto i to tako da mu se osiguraju kvalitetni uvjeti za obrazovanje i posao, nikako vraćanjem u rovove prošlosti.', poručuju iz HNS-a.

Izvor: tportal.hr

Gradska organizacija HNS-a Grada Zagreba

 Ulica Nikole Tesle 8, 10000 Zagreb 
Telefon: + 385 1

email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.">iOva e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

© Copyright 2023, Sva prava pridržana, HNS

 

HRVATSKA NARODNA STRANKA – LIBERALNI DEMOKRATI

    • STRANKA KOJA ZAGOVARA MODERNU, GRAĐANSKU
    • DRŽAVU JEDNAKOPRAVNIH I ZADOVOLJNIH GRAĐANA