• DOBRO DOŠLI NA STRANICU!

    Ulica Nikole Tesle 8,10000,Zagreb

 

 Press konferencija GO HNS-a Grada Zagreba 

 

 

 

 

 

      Gradska organizacija HNS-a Grada Zagreba

      Ulica Nikole Tesle 8

                                                            

 
 
 
Facebook GO HNS-a
 
face O
 
 
 
 
 
  

youtube

  

 

 

 

 

Tomislav Stojak osnivanje novih gradskih ureda nije briga o potrebama građana već koalicijsko nadmetanje vladajućih u Zagrebu

Zagreb, 25. kolovoza 2017. – Na današnjoj konferenciji za medije održanoj u Gradskoj skupštini Grada Zagreba HNS-ov gradski zastupnik Tomislav Stojak osvrnuo se na dnevni red predstojeće sjednice Skupštine, koja će se održati 31. kolovoza, posebno istaknuvši točku kojom se predviđa osnivanje 4 nova gradska ureda.

„Razdvajanjem ureda za obrazovanje, kulturu i sport i osnivanjem samostalnih, dolazimo do 25 gradskih ureda, što je „impozantna“ brojka, kojom se ne mogu pohvaliti ni puno veći gradovi od Zagreba. Da osnivanjem novih samostalnih ureda za obrazovanje, odnosno kulturu, te ureda za sport i mlade, gradska uprava postaje učinkovitija i na usluzi građanima, onda bi takva rješenja mogla biti i dobra, no bojim se da to nisu motivi“, istaknuo je Stojak.

„Da se kroz samostalni ured za obrazovanje ubuduće izgrade nove školske zgrade umjesto da se za naše novce iznajmljuju skupi privatni prostori za smještaj vrtića i škola, ili da se kroz taj ured planiraju riješiti problemi dotrajalosti vrtićkih objekata, prehrana djece, kvalitetniji status odgajatelja, teta, učitelja i profesora, onda bi takvu odluku mogli pozdraviti. Da se kroz samostalni ured za kulturu želi poboljšati status djelatnika u kulturi, povećati potpora urbanoj i nezavisnoj kulturnoj sceni, poboljšati status plesnih umjetnika i Zagrebačkog plesnog centra, da se želi provesti kontrola trošenja proračunskih sredstava u kulturnim ustanovama i institucijama, onda bi mogli reći da takav ured ima smisla. Da se, uostalom, kroz samostalni ured za sport i mlade želi posvetiti veća pozornost sportskoj rekreaciji, sportu za sve, kvalitetnijim igralištima i dvoranama za naše klince, učenike i studente, te da sportski klubovi u Zagrebu imaju bolje i prema jasnim kriterijima određeno financiranje, onda bi sve ovo imalo smisla“, rekao je Stojak.

„Ali, opravdano se bojim da to nisu osnovni motivi za osnivanjem novih ureda, već ispunjavanje odredbi koalicijskog sporazuma Milana Bandića, HDZ-a i stranke Hasanbegović-Esih, na način da svatko od njih dobije svog pročelnika, najmanje tri zamjenika, više od nekoliko pomoćnika“, istaknuo je Stojak, napomenuvši da je proračun ureda za obrazovanje, kulturu i sport 2,6 milijardi kuna te da je to zapravo osnovni razlog osnivanja novih ureda – kontrolirati kroz ta tri resora raspodjelu više od trećine gradskog proračuna, koji iznosi 7,2 milijardi kuna.

„Uostalom, kada pogledate izvršenje proračuna za 2016. u segmentu kapitalne izgradnje objekata društvenih djelatnosti, a to su vrtići, škole, sportski objekti, objekti zdravstva i socijalne zaštite, koje je na razini od svega 64 %, onda je potpuno jasno da niti do sada segment obrazovanja, kulture i sporta nije bio u fokusu vladajuće garniture u gradu, niti će to biti ubuduće.

Na kraju, Stojak je upitao gradonačelnika i skupštinsku većinu što se događa s dugo najavljivanim projektima i aktivnostima u gradu.

„Gdje su skele po gradu, kada kreće uređenje fasada? Kada će krenuti nove dozvole za taksiste, gdje je zapelo uređenje Savskoga mosta, Mosta slobode, Mosta mladosti? Što se događa s planom uređenja Doma sportova? Zašto se nije započelo s izgradnjom krova na tržnici u Španskom ili uređenjem tržnice u Vrapču? Gdje je nestala „vizija“ gradonačelnika o uređenju tržnice na Branimircu? Naposlijetku, kada će konačno početi izgradnja produžetka Baštijanove ulice, koja je buduća okosnica prometa u zapadnom dijelu Zagreba, koja spaja Voltino, Rudeš, Špansko, Malešnicu?“

„Ništa od toga nije započeto i ne zna se kada će! Bojim se da od ove koalicije u Zagrebu ne možemo ništa dobroga očekivati.“, zaključio je Tomislav Stojak.

 

Gradska organizacija HNS-a Grada Zagreba

 Ulica Nikole Tesle 8, 10000 Zagreb 
Telefon: + 385 1

email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.">iOva e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

© Copyright 2023, Sva prava pridržana, HNS

 

HRVATSKA NARODNA STRANKA – LIBERALNI DEMOKRATI

    • STRANKA KOJA ZAGOVARA MODERNU, GRAĐANSKU
    • DRŽAVU JEDNAKOPRAVNIH I ZADOVOLJNIH GRAĐANA