• DOBRO DOŠLI NA STRANICU!

    Ulica Nikole Tesle 8,10000,Zagreb

 

 Press konferencija GO HNS-a Grada Zagreba 

 

 

 

 

 

      Gradska organizacija HNS-a Grada Zagreba

      Ulica Nikole Tesle 8

                                                            

 
 
 
Facebook GO HNS-a
 
face O
 
 
 
 
 
  

youtube

  

 

 

 

 

Odgoda uvođenja poreza na nekretnine čvrsto dokazuje da je sadržaj u prvom planu

hns_logo-1

Zagreb, 9. kolovoza 2017. – U razgovoru s našim partnerima u Vladi došli smo do zaključka da država i jedinice lokalne samouprave, a ni građani, u ovom trenutku nisu spremni za uvođenje poreza na nekretnine i zato HNS pozdravlja najavu premijera Andreja Plenkovića o odgodi uvođenja ovog poreza.

I u ovom slučaju pokazalo se da jedino argumentirana i zrela rasprava među partnerima može iznjedriti kvalitetna i mudra rješenja. HNS sa svojim partnerima ne komunicira putem medija, nego s njima razgovara. Upravo to znači izlazak iz ideoloških rovova i stavljanje sadržaja u prvi plan.

HNS smatra da će uvođenje poreza na nekretnine biti moguće tek u trenutku kada svi preduvjeti budu zadovoljeni i posloženi i kada država za to bude spremna na svim razinama, uključujući i sve jedinice lokalne samouprave. U ovom trenutku odgoda je svakako najmudrije i najbolje rješenje.

Podsjećamo, kao dosljedna stranka HNS svoj stav o porezu na nekretnine nije mijenjao. Mi kao liberali generalno težimo manjim porezima te jeftinijoj i efikasnijoj javnoj upravi. Kao partner u Vladi Kukuriku koalicije HNS je načelno podržao napor Ministarstva financija da se slijedi najbolja europska praksa u oporezivanju nekretnina, a glavno protivljenje temeljilo se na recesiji. Bilo kakav namet u vremenu općeg pada standarda građana HNS-u je bio i ostao apsolutno neprihvatljiv. U ovom trenutku prevladava stav da nisu zadovoljeni svi preduvjeti za ovakav korak.

Gradska organizacija HNS-a Grada Zagreba

 Ulica Nikole Tesle 8, 10000 Zagreb 
Telefon: + 385 1

email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.">iOva e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

© Copyright 2023, Sva prava pridržana, HNS

 

HRVATSKA NARODNA STRANKA – LIBERALNI DEMOKRATI

    • STRANKA KOJA ZAGOVARA MODERNU, GRAĐANSKU
    • DRŽAVU JEDNAKOPRAVNIH I ZADOVOLJNIH GRAĐANA