• Dobro došli na stranicu GO HNS-a Grad Zagreb

  • 13. godina Božićnog druženja sa Centrom za rehabilitaciju Zagreb

  • Božićno druženje sa CRZ Zagreb

  • Ilica 61, 10000 Zagreb

    U dvorištu 1. kat, blizu Britanca

 

 Press konferencija GO HNS-a Grada Zagreba 

 

 

 

 

 

      

                                                            

 
 
 
Facebook i Youtube GO HNS-a
 
face Oyoutube
 
  
  

 

 

 

 

Klaićeva Kačićeva-razmišljaju li nadležni u gradu zagrebu o svojoj odgovornosti

 

Zagreb, 17. srpnja 2017. – Gradska organizacija HNS-a Grada Zagreba traži od gradonačelnika i odgovornih službi Grada Zagreba da se konačno, nakon dugog niza godina, pokrenu po pitanju povećanja sigurnosti raskrižja Klaićeva-Kačićeva u Gradu Zagrebu.

Izražavajući duboko žaljenje zbog teške prometne nesreće sa smrtnom posljedicom proteklog vikenda na križanju ulica Vjekoslava Klaića i Andrije Kačića Miošića, pri tome ne ulazeći u osobnu odgovornost sudionika u prometu, još jednom upozoravamo odgovorne u Gradu Zagrebu na nedostatnu sigurnost raskršća Klaićeve i Kačićeve, a koja uzrokuje česte i teške prometne nesreće.

Prije gotovo tri i pol godine, zagrebački HNS je putem svog gradskog zastupnika Tomislava Stojaka od gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića tražio da se hitno poduzmu sve potrebne radnje kako bi se povećala sigurnost sudionika u prometu, te kvalitetnije organizirao promet na raskršću Klaićeva/Kačićeva.

Do danas, koliko nam je poznato, od niza konkretnih mjera, poduzeta je samo jedna – postavljanje nadzornih kamera, za koje nije jasno čemu uopće službe, iako je bilo nužno da se, prije svega, za raskršće Klaićeva/Kačićeva provede cjelovita prometno-tehnička analiza kako bi se povećala njegova sigurnost i u što je moguće većoj mjeri smanjio broj prometnih nesreća.

Stoga ovim putem tražimo jasan odgovor – što će konačno Grad Zagreb i odgovorni uredi konkretno poduzeti da se poveća sigurnost raskršća, a ne da godinama slušamo jednu te istu priču, a ne poduzima se ništa konkretno?

Prije više od tri godine predlagali smo konkretne mjere, Grad Zagreb je tada rekao da „akceptira dostavljene prijedloge“. Zanima nas što o tome misle danas nakon što je ugašen jedan mladi život.

Smatramo da je konačno sazrelo vrijeme da se od „akceptiranja“ krene na konkretno djelovanje.

U nastavku donosimo i zastupničko pitanje HNS-ovog Tomislava Stojaka iz 2014. godine te odgovor gradonačelnika Milana Bandića i još jednom pozivamo nadležne da poduzmu odgovarajuće korake kako se ovakve i slične tragedije više ne bi ponavljale.

Gradska organizacija

Ilica 61, 10000 Zagreb 
Telefon: + 385 1 4846 106 
Fax: + 385 1 4846 107 
email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

© Copyright 2020, Sva prava pridržana, HNS

 

HRVATSKA NARODNA STRANKA – LIBERALNI DEMOKRATI

    • STRANKA KOJA ZAGOVARA MODERNU, GRAĐANSKU
    • DRŽAVU JEDNAKOPRAVNIH I ZADOVOLJNIH GRAĐANA