• Dobro došli na stranicu GO HNS-a Grad Zagreb

  • 13. godina Božićnog druženja sa Centrom za rehabilitaciju Zagreb

  • Božićno druženje sa CRZ Zagreb

  • Ilica 61, 10000 Zagreb

    U dvorištu 1. kat, blizu Britanca

 

 Press konferencija GO HNS-a Grada Zagreba 

 

 

 

 

 

      

                                                            

 
 
 
Facebook i Youtube GO HNS-a
 
face Oyoutube
 
  
  

 

 

 

 

Objava kandidature za gradonačelnika grada Zagreba predsjednik GO HNS-a grada Zagreba Željko Uhlir

 
Obnovimo Zagreb i od Milana Bandića!
 
Novi predsjednik Gradske organizacije HNS-a Grada Zagreba Željko Uhlir objavio je kandidaturu za gradonačelnika na lokalnim izborima 2021. godine
 
Zagreb, 16. veljače 2021. godine. – Novi predsjednik Gradske organizacije Hrvatske narodne stranke - liberalnih demokrata Grada Zagreba, Željko Uhlir, objavio je svoju kandidaturu za gradonačelnika na lokalnim izborima 2021. godine.
Mr. sc. Željko Uhlir je diplomirani inženjer građevinarstva s dugogodišnjim operativnim djelovanjem kako u privatnim tako i javnim sustavima. Na Ekonomskom Fakultetu u Zagrebu magistrirao je iz područja projektnog menadžmenta i trenutno se nalazi na doktorskom studiju. U bogatom profesionalnom i životnom iskustvu izdvaja se njegovo djelovanje kao stručnjaka tijekom svih obnova koje su bile u Republici Hrvatskoj (od one poratne, kad je obnovljeno oko 158.000 kuća, do obnove Dubrovnika, Stona, Županjske Posavine i Hrvatske Kostajnice).
 
Državni je tajnik u Ministarstvu prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine kroz tri mandata. Predlagatelj je i nositelj izrade niza zakona vezanih uz struku. U svojoj karijeri radio je i u lokalnoj upravi kao pročelnik Ureda za upravljanje imovinom Grada Zagreba. Moto njegova djelovanja je: red, rad i disciplina.
 
Kao čovjeka koji je izravno sudjelovao u velikim projektima obnove, situacija u Zagrebu, u kojem se niti nakon 11 mjeseci od potresa, ništa nije dogodilo, potaknula ga je da i on krene u utrku za gradonačelnika. „Više ne mogu gledati ovo nečinjenje. Dok sam vodio obnovu nakon poplave na području Županjske Posavine obnovili smo sve za 13 mjeseci! Izgradili smo i obnovili 2000 kuća i 40 zgrada javne namjene! U Zagrebu se u skoro u istom razdoblju nije dogodilo – ništa!“
 
Rođeni je Zagrepčanin, odrastao u uglednoj obitelji inženjera, odvjetnika, glazbenika…radne navike, ljubav prema umjetnosti i kulturi, ali i tolerancija i uvažavanje različitosti, odlike su njegovog obiteljskog nasljeđa. „Iako smo generacijama ovdje u Zagrebu, nisam isključiv i radujem se što je Zagreb, kao prava metropola, postao multikulturalan grad. Kao svoju viziju razvoja grada vidim projekt Green city – zeleni i pametni grad. Mnogi europski gradovi taj koncept već razvijaju. U Milanu, primjerice, stvaraju dvadesetak novih gradskih parkova, ozelenjuju krovove i brojne javne površine! Ozelenjivanjem se pročišćava smog, smanjuje pritisak na javnu odvodnju, smanjuju se toplinski otoci ljeti, i bitno se unaprjeđuje kvaliteta života.“
 
Jedan je to od brojnih projekata koji Željko Uhlir planira pokrenuti, kao i riješiti goruće – promet, stanovanje, infrastrukturu… pokrenuti mega projekt Zagreb pored Save sa 4 nova prijelaza i brojnim površinama za sport i rekreaciju… smanjiti gradske namete prema poduzetnicima i građanima. U Zagrebu se po tim pitanjima, ističe, zadnji dvadesetak godina nije radilo - ništa!
Certificirani je miritelj, međunarodno certificirani projektni menadžer i stalni sudski vještak za graditeljstvo. Osim navedenoga, predavač je kao vanjski suradnik na Tehničkom veleučilištu u Zagrebu. Član je brojnih saveza, udruga, društava. Sudionik Domovinskog rata 91./92. godine. Oženjen, otac jednog djeteta.

Izabrano novo vodstvo IO ŽI GO HNS-a

 
Izabrano novo vodstvo IO ŽI GO HNS-a Grada Zagreba! Nova predsjednica IO ŽI GO HNS-a Grada Zagreba je mr.sc. Donata Strbat, zamjenica predsjednice - Marija Franić, potpredsjednice - Ankica Tatalović, dipl. soc. pedagog Sanja Horvatić, Ankica Bertović Pižić i Silvija Martinčić! Tajnica - Sanja Stanković. Sastanku su se pridružili tajnik gradske Dominik Ivanković i tajnik mladih Nenad Šivak. Hvala na dolasku!
Čestitamo i želimo puno uspjeha u radu i puno akcija!

Uhlir o sigurnosti škola: "Ne vjerujem nikome u Gradu"

 

"Ova bahata vlast u gradu treba što prije otići i prestati ugrožavati živote svojih građana" rekao je predsjednik gradskog HNS-a Željko Uhlir. Smatra da su zgrade gradskih osnovnih škola i vrtića, koje su velikim dijelom devastirane u potresima i naknadnom podrhtavanju tla, u zabrinjavajućem stanju.

 

I dok iz Grada poručuju da nema dileme da su škole sigurne, Željko Uhlir u to nije uvjeren - Kada netko kaže da je sigurno, a šef onoga koji to kaže ima 270 prijava pa ja ne bih više vjerovao nikome u Gradu Zagrebu. Pokažite stručne elaborate, potpise ovlaštenih inženjera da su škole detaljno pregledane; ne zaljepljene markice nego da su škole detaljno pregledane."

 

Situaciju u gradu usporedio je s onom koja je bila u Italiji - 1997. godine razoran potres, svi su mahnuli rukom: "Daljnih 100 godina smo mirni". 2002. ponovio se isti potres i ubio 20-ero djece. Nepotrebno je da učimo na takvim iskustvima - istaknuo je.   

"Vladajući na raspolaganju ima brojne urede i sredstva pa se grad mogao osigurati i njegova je obnova već trebala početi", tvrdi Uhlir - Sada moramo štititi građane sa zaštitnim skelama. Nema druge opcije. To je jedina sigurnost građanima da im nešto neće pasti na glavu zato što se propustio ovaj cijeli period od više mjeseci nešto napraviti. 

 

Predsjednik gradskog HNS-a smatra da Grad ima pogrešne prioritete - 22 milijuna kuna je nakon potresa potrošeno kroz javnu nabavu za rasvjetu na Mostu mladosti. Je li to trenutak za takve troškove? Je li žičara morala biti 100 milijuna skuplja nego što je projektom predviđena? Moramo li imati takvo razbacivanje s našim sredstvima? Proračun Grada Zagreba će u ovoj godini biti 14 milijardi kuna. Kako će se potrošiti taj novac ako je već sada sve krenulo potpuno pogrešno sa zagrebačkim školama? - zaključio je Uhlir. 

Izabrano novo vodstvo mladih GO HNS-a grada Zagreba

 
Izabrano novo vodstvo mladih GO HNS-a Grada Zagreba! Novi predsjednik mladih GO HNS-a Grada Zagreba je Domagoj Pogačić, potpredsjednik Filip Klinac i tajnik Nenad Šivak! S nama je bio i naš tajnik gradske Dominik Ivanković. Hvala na dolasku!
Čestitamo i želimo puno uspjeha u radu i puno akcija!

HNS za Petrinju i Sisak

 

Poštovani/e,

članice i članovi HNS-a do sada su uvijek bili solidarni i društveno odgovorni i pokazali svoja velika srca. Pokažimo to i sada u ovim teškim trenucima koje prolaze stanovnici Petrinje, Siska, Gline i drugih manjih mjesta pogođenih razornim potresom.

Predlažem ako imate potrebu i želite pomoći da sukladno mogućnostima na svom području kroz županijske i gradske urede HNS-a organizirate prikupljanje potrebne pomoći i to prehrambenih i higijenskih potrepština te osobne zaštitne opreme.

U komunikaciji s članovima prikupljene potrepštine pakirajte u pakete prema preporukama Hrvatskog Crvenog križa radi lakše distribucije i raspodjele.

Više na linku: https://www.hck.hr/novosti/upute-za-donacije-i-pomoc-pogodjenima-potresom/10649

 

 

Također, možete uputiti i novčanu donaciju na jedan od sljedećih računa:

HRVATSKI CRVENI KRIŽ
Banka: Privredna banka Zagreb d.d.
IBAN: HR6923400091511555516
Poziv na broj: 770

HRVATSKI CARITAS
Banka: Privredna banka Zagreb d.d.
IBAN: HR0523400091100080340
Poziv na broj: 12-20

Uputite apel svim našim članicama i članovima da se uključe i pomognu jer i najmanja donacija je vrijedna donacija. Nitko ne smije ostati sam i nezbrinut stoga pomozimo i budimo ovih dana uz one kojima je pomoć najpotrebnija! U svemu tome ne zaboravite na poštivanje epidemioloških mjera. Čuvajte sebe i bližnje i ostanite sigurni! Hvala unaprijed svima koji će se odazvati pozivu, kao i na svakoj drugoj pomoći koju već iskazujete.

Stjepan Čuraj

Predsjednik HNS-a

Gradska organizacija

Ilica 61, 10000 Zagreb 
Telefon: + 385 1 4846 106 
Fax: + 385 1 4846 107 
email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

© Copyright 2020, Sva prava pridržana, HNS

 

HRVATSKA NARODNA STRANKA – LIBERALNI DEMOKRATI

    • STRANKA KOJA ZAGOVARA MODERNU, GRAĐANSKU
    • DRŽAVU JEDNAKOPRAVNIH I ZADOVOLJNIH GRAĐANA