• DOBRO DOŠLI NA STRANICU!

    Ulica Nikole Tesle 8,10000,Zagreb

      Gradska organizacija HNS-a Grada Zagreba

      Ulica Nikole Tesle 8

                                                            

 
 
 
Facebook GO HNS-a
 
face O
 
 
 
 
 
  

youtube

  

 

 

 

 

Održana sjednica predsjedništva GO HNS-a u 2024. godini.

 
Održana sjednica predsjedništva GO HNS-a u 2024. godini.
 
Raspravljali smo o aktualnim zagrebačkim temema i zaključili sljedeće:
 
➡️ Naš grad, glavni grad države se raspada po svim svojim šavovima.
Uprava grada Zagreba koju predvodi grupacija Možemo, ne uspijeva odraditi one bazične zadatke od sređivanja stanja s otpadom i pranja ulica, zatim nikakvog poboljšanja organizacije katastrofalnog prometa, kao i nesnalaženja u obnovi grada, a ulazi u nove rizične projekte.
Pod rizičnim projektima vidimo nabavku starih tramvaja, nejasnu nabavku novih kamiona čistoće, najavu nabavke starih autobusa… a posebno zabrinjava najava raskida legalnog ugovora za koncesiju za pročišćavanje otpadnih voda koji ima projekciju vrijednosti 420 milijuna eura.
 
Što je u najavi tog raskida ugovora povod a što uzrok, to će se vrlo brzo vidjeti. Pitanje je koliko će to građani Zagreba platiti?
 
➡️ Cijelo vrijeme istićemo da bez izgradnje energane nema zaokruženog rješenja za zbrinjavanje otpada u gradu veličine Zagreba.
Bez energane ne može se riješti tisuće tona mulja iz pročistača otpadnih voda, ne može se riješti infektivni otpad iz bolnica i domova zdravlja, ne može se riješti problem plastike, velike količine biootpada itd. itd.
To potvrđuju brojna iskustva iz drugih europskih država. Sve drugo predstavlja gubljenje vremena i rasipanje sredstava građana, a bez kvalitetne poboljšice.
 
Još smo izgubili dvije godine na zatvaranju odlagališta otpada na Jakuševcu i da nije došlo do nesreće ne bi se niti govorilo o tom problemu.
 
➡️ Problematika gradskih poreza je posebna kategorija. Uprava Grada Zagreba neće iskoristi mogućnost koju je otvorila Vlada RH i neće smanjiti porezno opterećenje građana. S druge strane Zagreb se sve više zadužuje i uzima sve više kredita za neproduktivne namjene.
 
➡️ Zaključno, Uprava grada Zagreba na čelu s grupacijom Možemo vodi naš grad u sve veće probleme i gomila troškove, a ne vide se kvalitetni pomaci uz nikada veći proračun grada koji sada iznosi 2 milijarde i 532 milijuna eura.

Hrvatska narodna stranka – liberalni demokrati izražava svoje neslaganje s potpuno neprimjerenim i neukusnim izjavama

Hrvatska narodna stranka – liberalni demokrati izražava svoje neslaganje s potpuno neprimjerenim i neukusnim izjavama predsjednika Republike Zoran Milanović o osobnom životu ministra gospodarstva Damir Habijan. HNS je stranka koja se zalaže za poštivanje ljudskih prava i dostojanstva svih građana. Smatramo da je svaki političar ima pravo na svoj osobni život i da se time nitko tko drži do sebe ne bi trebao baviti. Predsjednik Milanović je svojim neodgovornim i zlonamjernim riječima još jednom pokazao kako nema poštovanja ni prema instituciji koju predstavlja niti prema građanima koje bi trebao štititi, ali ni prema kolegama iz političkog života. Time je nanio štetu ugledu Republike Hrvatske i njenim demokratskim vrijednostima. HNS poziva predsjednika Milanovića na ispriku kako ministru Habijanu tako i cjelokupnoj javnosti za svoje neprimjereno ponašanje. Isto tako, pozivamo ga da se ubuduće suzdrži od davanja izjava koje vrijeđaju i ponižavaju ljude. Na kraju, pozivamo i sve ostale političke aktere da se fokusiraju na rješavanje stvarnih problema s kojima se suočava naša zemlja, a ne na bespotrebno podizanje tenzija i svađe.

Sretna Nova godina!

 
Neka vam naredna godina donese obilje radosti, ljubavi i uspjeha.
Želimo da ostvarite sve svoje snove i da budete okruženi ljubavlju i podrškom voljenih.
 
Neka vam zdravlje bude čvrsto, a osmijeh uvijek prisutan.
Neka vam snovi postanu stvarnost, a svaki dan bude prilika za nova otkrića i radosti.
 
Nova godina je prva stranica u praznoj knjizi: Napišite fenomenalnu priču!
 
Želi Vam Gradska organizacija HNS-a Grada Zagreba

Hrvatska narodna stranka – liberalni demokrati s dubokom tugom i ogorčenjem reagira i osuđuje huliganski napad

Hrvatska narodna stranka – liberalni demokrati s dubokom tugom i ogorčenjem reagira i osuđuje huliganski napad na tinejdžere u Vukovaru koji se dogodio u subotu. HNS smatra da je ovakav čin nedopustiv te da predstavlja napad na temeljne vrijednosti našeg društva: toleranciju, multikulturalnost i poštovanje ljudskih prava. Ovim putem želimo izraziti našu punu solidarnost te ponuditi podršku žrtvama i njihovim obiteljima. Također zahtijevamo od nadležnih institucija da što prije pronađu i procesuiraju sve počinitelje ovog podmuklog napada. Isto tako, ovom prilikom pozivamo sve građane i građanke Vukovara, kao i cijele Hrvatske da se suprotstave svakom obliku nasilja i diskriminacije te da nam se pridruže u zajedničkoj izgradnji društva mira, dijaloga i suradnje. HNS je uvijek bio i bit će stranka koja se zalaže za edukaciju protiv nasilja i za uvažavanje svih različitosti. Mi vjerujemo da je to jedini put prema boljoj budućnosti za sve nas.

Sretan Uskrs, Hristos vaskrese!

 
 
Svim našim sugrađankama i sugrađanima pravoslavne vjeroispovijesti želimo sretan Uskrs.
Svima koji danas slavite želimo da uskrsni blagdan provedete u miru i radosno sa svojim obiteljima i prijateljima.
Sretan Uskrs, Hristos vaskrese! ????????????
 
 
Gradska organizacija HNS-a Grada Zagreba

 Ulica Nikole Tesle 8, 10000 Zagreb 
Telefon: + 385 1

email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.">iOva e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

© Copyright 2023, Sva prava pridržana, HNS

 

HRVATSKA NARODNA STRANKA – LIBERALNI DEMOKRATI

    • STRANKA KOJA ZAGOVARA MODERNU, GRAĐANSKU
    • DRŽAVU JEDNAKOPRAVNIH I ZADOVOLJNIH GRAĐANA