• Dobro došli na stranicu GO HNS-a Grad Zagreb

  • 13. godina Božićnog druženja sa Centrom za rehabilitaciju Zagreb

  • Božićno druženje sa CRZ Zagreb

  • Ilica 61, 10000 Zagreb

    U dvorištu 1. kat, blizu Britanca


 

 

 

 

 

 

 

      

                                                            

 
 
 
Facebook GO HNS-a
 
 
face O
 
 
 
 
 
 
  
  

 

youtube

 

 

 

HNS zadovoljan jer je počela reforma: Prosvjetnim radnicima moraju se povisiti primanja

 

Stojak se osvrnuo na proračunska izdvajanja za obrazovanje istaknuvši da u Zagrebu 1,5 milijardi kuna prolazi kroz Gradski ured za odgoj i obrazovanje

Predsjednik zagrebačkog HNS-a i gradski zastupnik Tomislav Stojak poručio je u srijedu kako se prosvjetnim radnicima moraju povisiti primanja i izrazio zadovoljstvo jer je s početkom nove školske godine pokrenuta i kurikularna reforma.
 
Stojak je na konferenciji za novinare rekao kako je HNS ponosan jer je dao političku podršku stručnim ljudima koji su radili na promjenama u odgojno-obrazovnom sustavu. "Uvijek smo govorili kako struka mora doći na prvo mjesto, a stručne ljude treba pustiti da rade svoj posao bez uplitanja politike. Školom za život, kojom je obuhvaćeno 150 000 učenika, pokazali smo da rezultati neće izostati kada pustite struku da radi svoj posao", kazao je. Stojak se osvrnuo na proračunska izdvajanja za obrazovanje istaknuvši da u Zagrebu 1,5 milijardi kuna prolazi kroz Gradski ured za odgoj i obrazovanje. "Pitanje je dijeli li se taj novac svrsishodno i je li dobro raspoređen, svjedoci smo toga da roditelji moraju plaćati participaciju u pojedinim školama, što se ne bi smjelo događati", ustvrdio je. Naveo je primjere manjka školskih prostora u zapadnom dijelu grada, kazavši kako OŠ Tituš Brezovački ima 992 učenika, OŠ Malešnica 950 učenika, OŠ Ante Kovačić 930 i OŠ Špansko 793 učenika, a zadnjih godina se u tom dijelu grada nije napravio niti jedan školski objekt.

"U Vrbanima su izgrađena tri objekta, a to naselje ima tisuće novih stanova, pa se dogodilo da Grad mora zakupiti zgradu privatnika vrijednu 50 milijuna kuna za 10 godina. To je vizionarstvo o kojemu ovisi razvoj obrazovnog sustava", upozorio je. Istaknuvši da prosvjetni radnici nose reformu, Stojak je rekao da HNS podržava zahtjeve za povećanjem njihovih plaća. "Jedan od naših ključnih zahtjeva je povećanje plaća, ali na razini države, a ne populistički kao prijedlog zagrebačkog gradonačelnika da povisi plaće samo na razini grada", dodao je.

 

Večernji List

Gradska organizacija

Ilica 61, 10000 Zagreb 
Telefon: + 385 1 4846 106 
Fax: + 385 1 4846 107 
email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

© Copyright 2020, Sva prava pridržana, HNS

 

HRVATSKA NARODNA STRANKA – LIBERALNI DEMOKRATI

    • STRANKA KOJA ZAGOVARA MODERNU, GRAĐANSKU
    • DRŽAVU JEDNAKOPRAVNIH I ZADOVOLJNIH GRAĐANA