• Dobro došli na stranicu GO HNS-a Grad Zagreb

  • 13. godina Božićnog druženja sa Centrom za rehabilitaciju Zagreb

  • Božićno druženje sa CRZ Zagreb

  • Ilica 61, 10000 Zagreb

    U dvorištu 1. kat, blizu Britanca


 

 

 

 

 

 

 

      

                                                            

 
 
 
Facebook GO HNS-a
 
 
face O
 
 
 
 
 
 
  
  

 

youtube

 

 

 

Sinkovići izgubili šest dana treninga zbog lopoča na Jarunu, Tomislav Stojak poručuje: “To je tragično”

 

“Sportsko rekreacijski centar u centru Zagreba je zapušten. Nije više ni sportski, a ni rekreacijski. Ne služi ni sportašima, ni građanima kako bi trebao.”

Staza šampionske braće, prema riječima trenera Nikole Bralića, krcata je lopočima zbog čega nisu mogli adekvatno trenirati.

 

 

Jarunsko jezero prekriveno je već mjesecima lopočima. Osim što nisu lijep prizor, sada je taj problem omeo pripreme trofejne braće Sinković za Svjetsko prvenstvo. Naime, Valent i Martin Sinković otputovali su na Svjetsko prvenstvo koje se od 25. kolovoza do 1. rujna održava u Ottensheimu u Austriji, ali izgubljenih šest dana treninga nisu uspjeli nadoknaditi zbog čega je njihov rezultat upitan.

 

Trener Nikola Bralić za Večernji list izjavio je da je staza šampionske braće krcata lopočima zbog čega nisu mogli adekvatno trenirati. Osim toga, kaže da je jezero sve pliće te da je nemoguće veslati duže od 300 metara.

“To je tragično. Umjesto da se pripremaju za nove zlatne medalje, oni dolaze na Jarun i spremaju se za čišćenje lopoča”, komentirao je za Jabuku TV i portal Zagrebancija gradski zastupnik Tomislav Stojak koji na problem lopoča koji nisu uklonjeni s jezera upozorava mjesecima.

 

“Sportsko rekreacijski centar u centru Zagreba je zapušten. Nije više ni sportski, a ni rekreacijski. Ne služi ni sportašima, ni građanima kako bi trebao.

Na Jarunu je uočio i brojne druge probleme.

 

 

“Ako se želite okupati, ne možete od lopoča ući u vodu i njima su zatrpane plaže. Bazen na Velikom jezeru koji je nekad služio djeci za igru je polomljen i bačen na obalu. Gdje god krenete na Jarunu, vidite da je on zapušten”, kaže Stojak.

 

Da se sve navedeno dotjera u prikladno stanje, zamolio je i Ustanovu za upravljanje sportskim objektima kao i gradonačelnika Milana Bandića, ali situacija se nije popravila.

 

“Grad kaže ‘učinit ćemo, planiramo, to je vrlo kompleksno, moramo osigurati sredstva,…’. Zašto to već nisu učinili? Ako Jarun godinama propada, ako se ne ulaže u njegovo održavanje, zašto ga istom politikom nastavljaju uništavati?”, pita se Stojak i nada da će priča braće Sinković biti posljednje upozorenje.

 

 

“Jarun je srce Zagreba. Gotovo ni jedan europski grad nema takvo jezero u gradu. Gradonačelnika za to godinama nije briga. Niti pazi, niti ga je briga, niti ga želi uređivati. To se mora promijeniti”, upozorio je.

Ostaje samo nadati se da će se braća Sinković sa Svjetskog prvenstva vratiti s novim medaljama koje će još jednom osvjetlati obraz Hrvatske i da će netko čuti vapaje njihovog trenera.

 

Gradska organizacija

Ilica 61, 10000 Zagreb 
Telefon: + 385 1 4846 106 
Fax: + 385 1 4846 107 
email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

© Copyright 2020, Sva prava pridržana, HNS

 

HRVATSKA NARODNA STRANKA – LIBERALNI DEMOKRATI

    • STRANKA KOJA ZAGOVARA MODERNU, GRAĐANSKU
    • DRŽAVU JEDNAKOPRAVNIH I ZADOVOLJNIH GRAĐANA